4 tips voor een moderne badkamer inrichting

Een moderne badkamer wordt de laatste jaren steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de badkamer te renoveren in een moderne stijl en tegelijkertijd de badkamer van alle gemakken te voorzien. De badkamer trend van dit moment is strakke vormen en een tijdloos interieur. De zogenoemde minimalistisch woonstijl wil iedereen tegenwoordig, ook in badkamers zien we steeds meer mensen kiezen voor een design dat zorgt voor rust en orde. Wil jij ook een moderne badkamer? Hieronder geven wij 4 tips voor het inrichten van een moderne badkamer!

Tip 1. Maak samen douchen comfortabel

Vinden jij en je partner het fijn om samen te douchen? Maar vind je het af en toe vervelend omdat er maar een douchekop is? Dan is het misschien een idee om 2 douchekoppen te installeren. Echter moet je dan bij het kiezen van een douchecabine er wel opletten dat je voor een groter formaat kiest om het samen douchen nog comfortabeler te maken. De maat 90×90 centimeter is ongeveer de standaard maat voor douchecabines, als je vaak samen gaat douchen én ruimte genoeg in de badkamer hebben dan kan je kiezen voor een groter formaat. Bijvoorbeeld 90×200 centimeter.

Tip 2. Juiste indeling

De juiste indeling van een badkamer is werkelijk het belangrijkste wat er is om een mooie badkamer te creëren. Als je de ruimte goed ingedeeld hebt creëer je rust in de badkamer. Zo zorgt een grote spiegel voor een ruimtelijk effect. Een keuze die je niet moet onderschatten is het type verlichting voor in de badkamer. De verlichting maakt of kraakt de badkamer, laat je dus goed adviseren!

Tip 3. Één kleur

Het zoveel mogelijk doorvoeren van één kleur zorgt voor een ruimtelijker effect, daarnaast zorgt het ook voor rust en orde in het design. Bij moderne badkamers adviseren wij te kiezen voor zachte kleuren.

Tip 4. Badkamer planten

Planten in de badkamer is echt een trend op dit moment. Begrijpelijk, want planten voegen kleur toe aan een badkamer en kunnen een minimalistische witte badkamer doen opleven. Ook hebben planten een positief effect op je gezondheid. Beperk het gebruik van planten wel, het hoeft geen oerwoud te worden. Bij kleine badkamers kan een mooie kamerplant al het verschil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *