Advies bij het besturen van een VVE

Een appartementencomplex wordt doorgaans bestuurd door een vereniging van eigenaren, oftewel een VVE. De VVE is verantwoordelijk voor onder meer het onderhoud, inrichting van gemeenschappelijke ruimtes en het behartigen van collectieve belangen.

Omdat de VVE bestaat uit de huiseigenaren, mist er soms echter de benodigde expertise om de VVE op een gedegen manier te leiden.

Dit is waar een VVE beheerder uitkomst kan bieden. Een VVE beheerder is een ervaren partij die precies weet hoe een VVE geleid moet worden en zorgt voor een strakke en goede afhandeling van problemen, financiën en andere (administratieve) zaken. Bovendien kunnen veel VVE beheerders assisteren bij specifieke problemen of situaties die een bepaalde handeling vereisen.

Meerjarenonderhoudsplan en bouwkundig advies

Een meerjarenonderhoudsplan is een uitgebreid plan voor het onderhoud van het appartementencomplex in de komende jaren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar losse zaken die in specifieke jaren onderhouden moeten worden, maar ook naar de begroting van dit onderhoud.

Soms is er klein onderhoud nodig, maar soms moet ook groot onderhoud plaatsvinden. Met gedegen budgettering levert dit zelden problemen op, maar het is niet ongewoon dat een VVE zonder goed leiderschap in geldproblemen komt wanneer de kosten van onderhoud verkeerd zijn ingeschat bij het maken van de begroting.

Een VVE beheerder kan helpen bij het opstellen van een goed, accuraat meerjarenonderhoudsplan.

Ook bij bouwkundig advies is dit het geval. Voor sommige bouwkundige problemen is professioneel advies nodig om vervolgens de juiste keuzes te maken. VVE beheerders kunnen assisteren bij het inwinnen van onafhankelijk, gespecialiseerd bouwkundig advies. Zo kan op basis van de juiste informatie een keuze gemaakt worden voor bijvoorbeeld onderhoud of aanpassingen in en rond het pand.

VVE beheer uitbesteden

Is er als VVE besloten dat het eindbeheer van de VVE beter uitbesteed kan worden, dan kan men op zoek naar de juiste partij.

Let hierbij op een beheerder met een goede trackrecorden een compleet pakket, waarbij zaken als een meerjarenonderhoudsplan en bouwkundig advies mogelijk zijn.

Kies je voor een ervaren VVE beheerder, dan weet je zeker dat de belangen van de mede-eigenaren uitstekend worden behartigd, op een wijze die niet mogelijk is wanneer de mede-eigenaren van de appartementen zelf in de vrije tijd de VVE besturen.

Zorg voor het afsluiten van een contract met de VVE beheerder voor een duidelijke overeenkomst, waarbij alle eigenaren het eens zijn over de taken die de VVE beheerder gaat overnemen en hoe in de toekomst processen worden uitgevoerd of aangekaart bij de VVE beheerder. Dit voorkomt conflicten op een alter moment.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *