Meer over Woonnu

Woonnu is een hypotheekaanbieder op de Nederlandse markt en heeft als doel consumenten te helpen hun huis te verduurzamen. Ons doel is om verduurzaming van de woning voor iedereen mogelijk te maken. Hieronder lees je meer over onze doelgroep, via wie en door wie onze hypotheekproducten aangeboden worden.


Voor wie?

De Woonnu hypotheek is geschikt voor mensen die een duurzaam huis willen kopen. Maar omdat de duurzaamheidskorting tijdens de rentevaste periode aangepast kan worden, is het ook ideaal voor mensen die hun huidige huis willen verduurzamen. Ook als de hypotheek daarvoor verhoogd wordt. Daarnaast biedt Woonnu voor oversluiters aantrekkelijke voorwaarden. Vooral als ze fors willen besparen en bereid zijn hun woning aan te passen aan de huidige standaarden op het gebied van duurzaamheid. 

 


Van wie?

Woonnu B.V. is een Nederlandse hypotheekaanbieder opgericht in 2020 en is een zelfstandige dochter van Nationale-Nederlanden Bank N.V. (NN Bank). Woonnu biedt eigentijdse hypotheekoplossingen voor de aankoop en/of verduurzaming van woningen en beloont duurzaam wonen met een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente. Met Woonnu speelt NN Bank in op de toenemende vraag naar platformen waarbij institutionele investeerders in de Nederlandse hypotheekmarkt kunnen stappen. Het is een hybride regie platform, waarbij financiering niet alleen komt vanuit (institutionele) investeerders. Ook NN Bank zelf is investeerder. Als platform biedt Woonnu hiermee investeerders de mogelijkheid om samen de vergroening van de Nederlandse woningmarkt te financieren. En zo wordt het voor consumenten eenvoudiger een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Voor het verwerken en accepteren van hypotheekaanvragen werken wij samen met Quion. Deze hypotheekverwerker verzorgt ook het beheer en de administratie van de hypotheek. Een toegewijd Woonnu team staat opgesteld om alle aanvragen zo spoedig en zorgvuldig mogelijk te beoordelen. Voorafgaand vindt er een automatische aanvraagtoetsing plaats door HDN door middel van een digitale analyse en controle op volledigheid van alle dossierstukken.

 

Via wie?

Woonnu hypotheken worden aangeboden via een netwerk van onafhankelijke hypotheekadviseurs, adviesketens en serviceproviders. Heb je een directe aanstelling bij een van deze franchises, dan kun je een Woonnu offerte aanvragen.

Indien je niet onder een van deze franchises valt, is het toch mogelijk dat je met Woonnu kunt werken. Als je aangesloten bent bij Home Invest, FlexFront en VCN kan je namelijk ook een Woonnu hypotheek aanvragen. Informeer hiernaar via sales@woonnu.nl.