Hoe neem ik verduurzaming mee in mijn adviesgesprek?

Het verduurzamen van een huis biedt veel voordelen. Als hypotheekadviseur ben je de specialist die woningeigenaren kan helpen de stap te zetten om de woning te verduurzamen. Maar waar kun je het beste mee beginnen en wanneer breng jij dit onderwerp ter sprake? En hoe weet je welke maatregelen passend zijn en tegen welke investering? Elke situatie is tenslotte anders. Welk risico loopt je klant als de investering toch tegenvalt of het energielabel niet wordt behaald?

 

Woonnu geeft jou als adviseur richting. Met fundamentele veranderingen is het verduurzamingsadvies naadloos in het adviestraject geïntrigeerd. We lichten het hier stap-voor-stap toe:

 

Stap 1
Vraag bij de gegevens van het nieuwe huis ook meteen naar het huidige energielabel.

 

Stap 2
Betreft het energielabel A of groener? Dan is het huis al energiezuinig! Attendeer je klant op de rentekorting van Woonnu.

 

Of is het huidige energielabel B of minder groen? Dan is het interessant om je klant te wijzen op de mogelijkheden om het huis te verduurzamen. Door dit bij de start van de aankoop of bij het oversluiten meteen te bespreken, kan de verduurzamingsinvestering in de hypotheek worden meegenomen en je klant geattendeerd worden op de rentekorting.

Om een indicatie te krijgen van de verduurzamingsmogelijkheden van het (toekomstige) huis van je klant, vul je de Woonnu verduurzamingscheck snel en eenvoudig samen in.

 

Stap 3
Is je klant geïnteresseerd in een gratis op-maat-gemaakt duurzaamheidsadvies? Laat dan de contactgegevens achter bij het invullen van de verduurzamingscheck.

Onze onafhankelijke verduurzamingspartner neemt vervolgens telefonisch contact op met je klant om een afspraak in te plannen. De verduurzamingsadviseur komt bij de klant thuis langs om de verduurzamingsmogelijkheden in kaart te brengen en de wensen te bespreken.

 

Stap 4
Binnen drie dagen na de afspraak ontvangt de klant het op-maat-gemaakte duurzaamheidsrapport per e-mail. Vraag de klant het naar je door te sturen.

 

Stap 5
Het duurzaamheidsadvies bevat ook een aanbod voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Gaat je klant hiermee akkoord? Dan wordt de implementatie van de duurzaamheidsoplossingen volledig uitgevoerd via onze onafhankelijke verduurzamingspartner. Zij werkt samen met lokale en landelijke isolatiebedrijven, installateurs en glaszetters om de aanpassingen binnen 6 tot 8 weken uit te voeren. Ook biedt zij hulp met het aanvragen van passende subsidies en/of belastingteruggaves.

 

Je kunt de verduurzamingsinvestering meteen meenemen in je hypotheekvoorstel, net als de bijbehorende rentekorting. Onze verduurzamingspartner garandeert zelfs de hoogte van de investeringskosten en het nieuwe energielabel. Hierdoor komt je klant niet achteraf voor verrassingen te staan.

 

Wil je klant liever geen gebruikmaken van het duurzaamheidsadvies van onze verduurzamingspartner? Geen probleem! Het is natuurlijk ook mogelijk om de verduurzamingsmaatregelen door iemand uit het eigen netwerk te laten uitvoeren. Je klant kan dan geen aanspraak maken op de garantie van de investering en het te behalen energielabel die onze verduurzamingspartner biedt.

 

Stap 6
Zodra de verduurzamingsmaatregelen zijn afgerond, kan het nieuwe we energielabel worden aangevraagd. Bij ontvangst kan jij als adviseur bij Woonnu de korting aanvragen. Je klant kan dit eventueel ook zelf doen. De rentekorting wordt direct verwerkt en gaat, als het voor de 15de van de maand is ingediend, in de daaropvolgende maand meteen in.