houtkachel

De beste houtkachel merken van dit moment

Wanneer de avonden langzaam steeds korter worden en het buiten alleen maar guurder wordt, wil je natuurlijk graag thuiskomen in een warm en gezellig huis. En hoe zou je dat beter voor elkaar kunnen krijgen dan met een sfeervolle houtkachel? Lekker alleen of samen met je partner in de vlammen staren, luisterend naar het knapperende houtvuur, terwijl je voelt hoe de kou uit je lijf verdwijnt… Een houtkachel is een waar genot! Maar hoe kies je voor de beste houtkachel? Wij helpen je daarbij met een overzicht van de beste merken houtkachels van dit moment (in willekeurige volgorde), namelijk: Dik Geurts, Jotul, Altech en JAcobus.

Houtkachels van Dik Geurts

Of je nu op zoek bent naar een frontale, tweezijdige of driezijdige houtkachel, bij Dik Geurts   vind je altijd een stijlvol model dat aan jouw wensen voldoet. De antracietkleurige draaideur is eenvoudig te openen en tegelijkertijd veilig voor eventuele kinderhandjes. De inzethaarden zijn eenvoudig in te bouwen in nieuwe en bestaande woningen. Ze zijn aan te sluiten op ieder bestaand rookkanaal, maar je kunt er natuurlijk ook een rookkanaal voor aanleggen als je woning daar nog niet over beschikt. De modellen zijn zeer duurzaam, want ze vallen allemaal in energie-efficiëntieklasse A of zelfs A+. Bovendien zorgt een inzethaard voor een betere warmteverdeling en minder fijnstof dan de traditionele open haard, waarmee het ook nog eens een schonere keuze is.

Jotul kachels

Waar kun je beter een houtkachel vandaan halen dan uit Scandinavië, waar het een groot deel van het jaar koud en donker is? Het Noorse merk Jotul (eigenlijk geschreven als Jøtul) werd in 1853 opgericht en staat daarmee al meer dan 165 jaar garant voor vakmanschap, tijdloos design en kwaliteit. Tegenwoordig zie je hun stijlvolle gietijzeren houtkachels in vele woningen wereldwijd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, om in te laten bouwen en als losse kachel. Door te kiezen voor gerecycled gietijzer als voornaamste materiaal heb je niet alleen een mooie kachel die zowel tijdloos klassiek als modern oogt. De kachels gaan ook ontzettend lang mee en zijn daardoor een perfecte keuze voor mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Altech houtkachels

De vrijstaande houtkachels van Altrech zijn gebaseerd op de Amerikaanse traditie waarbij kachels van speksteen gemaakt worden. Dit natuurlijke materiaal geeft tot wel 12 uur lang een comfortabele warmte af, ook wanneer het vuur al uitgegaan is. De warmte van het houtvuur wordt namelijk als het ware in de stenen opgeslagen. Het is daarmee een houtkachel die goed is voor uw portemonnee, doordat de warmte van ieder houtblok extra lang meegaat. Daarnaast is het één van de meest milieuvriendelijke merken houtkachels die er op dit moment beschikbaar zijn. Anno 2019 zijn er zeven verschillende series vrijstaande houtkachels met elk hun eigen kenmerken en tijdloze uiterlijk: Eclips, Ecosy, Noblès, Grande Noblès, Massiv, Torus en Vision.

Kachels van JAcobus

De houtkachels van JAcobus zijn te koop in vier verschillende uitvoeringen, genaamd Original, Beton, Kook en Doorkijk. Elk van deze uitvoeringen is verkrijgbaar in drie verschillende vermogens, te weten 6, 9 en 12 kW. Zo kun je altijd een houtkachel vinden die perfect past bij het formaat van de ruimte die je wilt verwarmen. Je bedient de JAcobus eenvoudig met slechts één knop. Door hun gepatenteerde verbrandingssysteem wordt er weinig roet gevormd. Daarmee blijft de ruit van de kachel lang schoon en behaal je een hoog rendement met tegelijkertijd minimale uitstoot van fijnstof en andere schadelijke stoffen als koolstofmonoxide. Mede door deze uitvinding voldoen deze JAcobus houtkachels aan alle bestaande Europese normen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *