Dé keukentrends van 2019

Het jaar 2018 zit er alweer bijna op, wat betekent dat er de nodige trends voor 2019 aan het ontstaan zijn. Ook op het gebied van keukendesign zijn er een aantal hippe trends voor komend jaar. Wij hebben dé keukentrends voor 2019 voor je op een rijtje gezet. Moet je kiezen voor een robuuste eikenhouten keuken of een moderne en strakke keuken? Lees het hieronder!

Warm en natuurlijk

Het gebruik van natuurlijke en warme materialen was het afgelopen jaar ook al erg populair. De verwachting is dat in 2019 de meeste mensen zullen kiezen voor een keuken met natuurlijke materialen die zorgen voor een warme uitstraling. Denk aan houten of stenen elementen in de keuken.

Modern-klassiek

Een modern-klassieke stijl past vooral goed bij luxe keukens. Kleuren die in de jaren ‘70 en ‘80 gebruik werden, zoals groen, bruin en blauw zijn ook in 2019 weer razend populair. Kies een keuken in deze kleur of schilder de keukenwanden.

Stoer en krachtig

Landelijke keukens met een stoere en krachtige uitstraling worden steeds populairder. De donkere tinten in combinatie met het industriële metaal geeft een krachtige uitstraling. Precies wat je in een keuken zoekt als je houdt van een landelijke uitstraling. Voor deze trend wordt vaak de kleur grijs gebruikt. Grijs is het nieuwe wit voor komend jaar. Andere elementen die passen binnen deze trend zijn robuust accessoires, stenen keukenblad en visgraat muren of vloeren.

Jouw droomkeuken

Ben je van plan om een nieuwe keuken te kopen? Kies dan vooral voor de keuken van jouw dromen en kijk niet te veel naar de laatste trends op het gebied van keukendesign. Uiteindelijk moet de keuken in jouw smaak zijn en ben jij degene die blij moet zijn met de keuken. Maak daarom een lijstje met daarop jouw wensen en eisen. Ook is het erg handig om online inspiratie op te doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *