De Verschillende Onderdelen Van Een Deurklink Bekijken

Deurklinken kunnen problemen ontwikkelen die je gemakkelijk zelf kunt oplossen als je weet hoe ze werken. Om je te helpen staan hieronder een paar onderdelen van een deurklink:

De Greep

Dit is het onderdeel dat je aanraakt elke keer dat je je huis binnenkomt of verlaat. Deurgrepen hebben meestal twee vormen: een hendel of ze zijn rond. De belangrijkste functie is dat ze als een greep dienen wanneer je de deur open doet. Ze laten ook de pen uit het deurkozijn l glijden en laten de deur vanuit zijn gesloten positie geopend worden.

De Pen

Dit staat ook wel bekend als een spring grendel. Het steekt meestal uit de zijkant van je deur in het deurkozijn. Het is meestal aan de greep bevestigd door simpele hefbomen, en trekt zich terug wanneer je aan de greep draait of deze omlaag drukt. Een goed afgestelde pen heeft meestal een veer dat het helpt om weer in de gesloten positie terug te keren.

Duim Knop

Deze wordt meestal geïnstalleerd wanneer de deurknop niet draait. De duim knop wordt meestal boven de greep geïnstalleerd, zodat je met je duim de pen uit het deurkozijn kan laten glijden. De beste knoppen om te gebruiken hebben springveren die ze helpen om weer in de gesloten positie te komen wanneer de druk  van de knop af is, wat betekent dat de pen weer uitsteekt zodat de deur gesloten blijft.

Cilinder

Dit is het onderdeel dat het slot in werking stelt. De cilinder heeft de mogelijkheid om uitgewisseld te worden, waardoor je niet de gehele deurklink moet vervangen. Een cilinder heeft meestal een stel pinnen van verschillende lengtes, die draaien en de pen loslaat wanneer de sleutel erin gestoken wordt. Er zijn twee soorten cilinders: Amerikaanse en Europese stijl.

Bij de Amerikaanse stijl worden de cilinders meestal aan het sleutelschild gemonteerd, terwijl bij de Europese stijl de cilinders tussen de sleutelschilden uitsteken. De sleutelschilden worden op de deur gemonteerd door een schroef aan de binnenzijde van de deur te gebruiken.

Sleutelschilden

Deze staan ook wel bekend als rozetten. De schilden worden meestal aan beide kanten van je deur samen geschroefd zodat je deurklink op zijn plaats wordt gehouden. De schilden zorgen er ook voor dat de deurgreep van buitenaf beschermd is.

Wij bieden goede en betrouwbare slotenmaker(diensten) in Emmenaan voor woonhuizen, de commercie en automobiele diensten. Ons succes komt voort uit het feit dat wij je op de eerste plek zetten. Om meer over ons te weten, bezoek dan Slotenmaker-24.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *