badkamer

Een badkamer renoveren, dat doe je zo!

Is de huidige badkamer toe aan vernieuwing of slechts een deel van de badkamer? Dan is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Het is een kwestie van slopen en opnieuw plaatsen. Maar bepaal eerst wat er veranderd moet worden en hoe je dit voor je ziet. Eventueel dat een moodboard of plattegrond het geheel beter in kaart kan brengen.

Merk je dat een aantal tegels in de badkamer los laten of flink zijn verkleurt? Dan is het wel aan te raden om alle vloer of wandtegels te vervangen. Zijn dezelfde tegels nog verkrijgbaar, dan gaat het om een paar tegels uiteraard. Dit is iets om goed rekening mee te houden. Want anders kan het zomaar een flinke klus worden en duur uitpakken. Informeer dus eerst goed.

Vele verschillende soorten

Ben je uitgekeken op de huidige tegels? Of zijn ze aan vervanging toe? Geen probleem, want voor elke stijl is er de gewenste tegel. Sommige badkamer tegels zijn zelfs voorzien van een slip, zodat je niet kan uitglijden in de douche. Ga je voor vele kleine tegels naast elkaar of gaat de voorkeur uit naar grotere tegels. Dit is geheel afhankelijk van jouw eigen keuze. Dus denk hier goed over na. Het bepaalt voor een groot deel hoe de badkamer er komt uit te zien.

Ga voor design

Ben je gek op kleurtjes en patroontjes? Dan zijn de decortegels of mozaïektegels zeker iets voor jou. Het geeft de badkamer kleur en sfeer, daarnaast creëer je hiermee een geheel in de badkamer. Wanneer je ervoor kiest om eenkleurige tegels te laten plaatsen, dan kan je al sneller denken aan een moderne, strakke stijl. Wit bijvoorbeeld, laat de ruimte vele malen groter ogen in vergelijking tot donkere tegels. Echter krijg je bij donkere tegels meer het wellness gevoel. Dat is een overweging die je vooraf het beste kan maken.

Houd hier rekening mee

Wanneer de wand en vloer tegels geplaatst zijn, is het aan te raden om ze ook goed te onderhouden. Maak ze regelmatig schoon en probeer na het douchen ook met een douchetrekker het vocht voor een groot deel eraf te halen. Eventueel kan je het droog maken met een schone doek. Vergeet de voegen niet, want hier kan ook snel vocht achterblijven. Op deze manier voorkom je dat er schimmel kan ontstaan en blijft de badkamer langer schoon. Want schimmel wegschrobben, dat is geen pretje.

Uiteindelijk, wanneer de badkamer weer helemaal naar wens is. Kan je hier weer heerlijk van gaan genieten. Want je hebt er nog lang plezier van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *