Een mooie kinderkamer in 4 stappen!

Wanneer je een kindje hebt wil je er natuurlijk alles voor doen, wat wanneer het groter is resulteert in het verlangen naar een stoere kinderkamer. Maar waar moet een kinderkamer nou allemaal aan voldoen? Hieronder volgen een aantal kinderkamer inspiratie tips:

Voldoende kleur
Kinderen houden van kleuren, dus zorg er dan ook voor dat er zoveel mogelijk kleur in de kinderkamer wordt gebruikt! Overleg met je kind wat hij of zij nou echt een mooie kleur vindt en laat deze kleur terugkomen in de kamer. Zorg er wel voor dat de kamer geen regenboog wordt met een mix van veel verschillende felle kleuren, want hierdoor kunnen kinderen erg onrustig worden.

Een goed kinderbed
Kinderbedden zijn ook erg belangrijk in de kinderkamer. Of je nu kiest voor een hoogslaper, een kindervariant van je eigen bed, een prinsessen bed of een autobed, een kinderbed is het pronkstuk in de kinderkamer. Schroom dan ook niet om aan het kinderbed wat meer geld uit te geven, want de komende jaren is een goede nachtrust natuurlijk van groot belang. Wanneer een kind voldoende nachtrust heeft, zal het in het dagelijks leven veel beter functioneren.

Speelgoed
Veel ouders hoor je klagen over de hoeveelheid speelgoed van hun kind wat door het gehele huis te vinden is. Beperk het kinderspeelgoed dan ook tot in de kinderkamer. Je kind voelt zich hierdoor ook stukken meer thuis, want ze zijn dan echt in hun eigen veilige omgeving. Zo kun je, wanneer je even toe bent aan een rustmomentje, je kind even heerlijk op de eigen kamer laten spelen.

Kasten
Al dat speelgoed vraagt natuurlijk ook om heel veel opbergruimte. Zorg dan ook voor wat leuke, kleurrijke kasten. Je kunt de kasten natuurlijk zo leuk versieren als je zelf wil. Zo houd je de kamer kinderlijk en gezellig. Al het speelgoed kan hier netjes in worden opgeruimd. Daarnaast kun je je kinderen ook vast aanleren om hun kamer opgeruimd en netjes te houden.

Deze punten zijn dus erg belangrijk om in overweging te nemen wanneer je een kamer gaat inrichten. Houdt het vooral kinderlijk en denk niet na over eventuele duurzaamheid voor later. Een kind is een kind en moet tijdens zijn kinderperiode dan ook echt een kind kunnen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *