Een slechte fundering, wat nu?

Funderingsproblemen vinden we overal in Nederland terug. Ben jij erachter gekomen dat je een slechte fundering hebt? Heb je bijvoorbeeld funderingsonderzoek laten doen en blijkt dat jouw fundering wel een herstelbeurt kan gebruiken? Dat is natuurlijk heel vervelend, maar het grootste probleem is dat veel mensen niet weten wat ze kunnen of moeten doen. Hieronder alvast een paar stappen die je helpen.

  1. Mobiliseer je buren

Misschien heb je dit al gedaan toen je funderingsonderzoek liet uitvoeren, maar ook als je nog funderingsonderzoek gaat doen, helpt dit enorm. Om de kosten van funderingsonderzoek of -herstel zoveel mogelijk te drukken, is het belangrijk om de buren erbij te betrekken. Er bestaat namelijk een grote kans dat zij ook te maken hebben met een slechte fundering. En samen bereik je meer dan alleen!

  1. Vind een all-in-one partij

Funderingsherstel is een dure en vervelende ingreep. Daarom is het extra fijn om een partij te vinden die alle werkzaamheden, van funderingsonderzoek tot aan funderingsherstel en de afwerking van je overneemt. Zo heb je overzicht in de kosten en minder zorgen over het complete traject. Het Funderingshuis (regio Rotterdam) biedt zelfs manieren om de waarde van je huis te vermeerderen met funderingsherstel door onderkelderen. Zo haal je er toch nog iets positiefs uit.

  1. Laat je goed informeren

Zoals we al eerder aangaven, het funderingsherstel is een flinke klus met hoge kosten, maar wel een klus die noodzakelijk is om jouw huis te behoeden voor schade of nog erger.. Daarom is het wel zo verstandig om je goed te laten informeren over wat er precies gaat gebeuren. Zo kun je je er goed op voorbereiden en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Er zijn veel partijen die gratis informatie avonden of speciale inloopochtenden organiseren waar je terecht kan met al jouw vragen over funderingsonderzoek of funderingsherstel. Verdiep je bij de kennis partij in jouw buurt en ga gewoon eens langs. Vaak hebben deze partijen ook handige informatie flyers of een online kennisbank waar je alles nog eens rustig terug kan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *