gietvloer

Gietvloeren voor elke ruimte

Eén van de nieuwste woontrends voor vloerbekleding is een gietvloer. En dat is terecht, een gietvloer ziet er erg mooi uit en heeft verschillende voordelen. In dit artikel vind je informatie over de voordelen en de verschillende soorten gietvloeren.


Soorten gietvloeren


De bekendste soorten gietvloeren zijn PU-gietvloeren, epoxy gietvloeren en cementgebonden gietvloeren.
Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen en specifieke toepassingen. Een PU- of polyurethaan gietvloer heeft de meeste mogelijkheden in kleur en uitvoeringen. Zelfs afbeeldingen of logo’s kunnen in een PU-gietvloer gerealiseerd worden, bovendien is een PU-gietvloer licht elastisch.
Een epoxy gietvloer is hard en volledig vloeistofdicht. Dit maakt hem erg geschikt voor ruimtes waar met chemische stoffen gewerkt wordt, of waar grote eisen aan hygiëne gesteld worden. Een epoxy gietvloer is wel twee keer zo sterk als een standaard betonvloer. Dus ook in werkplaatsen waar zware voertuigen gebruikt worden kan deze vloer goed gebruikt worden.

Cementgebonden gietvloeren hebben als voordeel dat ze in dikkere lagen aangebracht kunnen worden. In één keer kan een ruwe betonvloer afgewerkt worden met dit type gietvloer, dat bespaart veel tijd.


Voordelen van een gietvloer

Een fraaie, naadloze vloer voor je woonkamer, badkamer of bedrijf is één van de belangrijkste charmes van een gietvloer. Laat de vloer mengen in de kleur van jouw keuze en je hebt een prachtige neutrale basis, of juist een echte blikvanger op de vloer.

Gietvloeren zijn eenvoudig schoon te maken, ze hebben geen naden waar vuil zich op kan hopen en zijn, afhankelijk van het type, vloeistofdicht, of kunnen behandeld worden met een coating zodat er geen vloeistof in kan dringen. Dit maakt ze een hygiënische keuze.

PU-gietvloeren zijn elastisch, wat geluiddempend werkt en aangenaam aanvoelt. Wil je de vloer nog aangenamer laten voelen, laat er dan vloerverwarming inleggen. Een ander voordeel van gietvloeren is de brandvertragende werking. Dat is wel zo een veilig gevoel.


Kies het juiste type vloer voor jouw ruimte

De verschillende eigenschappen van de basismaterialen voor een gietvloer zorgen ook dat elk type zijn eigen voor- en nadelen heeft. Voor een woonkamer zal meestal gekozen worden voor een PU-gietvloer, omdat hier makkelijk vloerverwarming in verwerkt kan worden en deze vloer zachter en elastischer is dan de andere typen. 

Voor bedrijfstoepassingen kun je juist behoefte hebben aan een extra harde en stevige vloer, dan zal een epoxyvloer een beter alternatief zijn. Laat je dus goed voorlichten door een expert voor jouw ideale gietvloer! Neem bijvoorbeeld eens contact op met Van Hollandse Bodem hier kunnen ze je uitstekend adviseren over alle soorten gietvloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *