Glazen achterwand in de keuken

Een glazen achterwand voor in de keuken heb je in allerlei soorten en maten. Wil je een bordeauxrode achterwand? Geen probleem! Steeds vaker komen ze voor in de moderne keukens. Ze ogen erg mooi en stijlvol en hebben een aantal leuke voordelen. Een glazen achterwand kan een groots effect hebben waardoor het lijkt alsof je een nieuwe keuken hebt gekocht. Scheelt een hoop geld en moeite want het plaatsen hoeft niet moeilijk te zijn. In deze blog meer informatie over de glazen achterwand in de keuken.

De prijs voor een glazen achterwand

Een glazen achterwand is niet goedkoop. Echter, ze kunnen geheel naar wens en budget worden gemaakt. Dit komt door het relatief dure materiaal wat wordt gebruikt bij het maken van de glazen achterwand. Het plaatsen van een achterwand is ook redelijk duur. De installatie van een glazen achterwand in de keuken neemt veelal meerdere dagen in beslag.

Voordelen glazen achterwand

Naast dat de glazen achterwanden erg mooi zijn, zijn er ook praktische voordelen verbonden aan de glazen achterwand. Zo is het erg makkelijk om ze schoon te maken, spetters en vetspatten die zijn veroorzaakt met het koken kun je eenvoudig weghalen met een doekje. Verder heeft een glazen achterwand in de keuken geen tot weinig naden. Hierdoor is het qua onderhoud een stuk makkelijker en vriendelijker in gebruik. Je hoeft namelijk niet meer elke voeg te schrobben. De glazen achterwanden geven een extra luxe uitstraling aan je keuken. Daarnaast kunnen ze geheel naar wens worden gemaakt.

Wat moet er achter de glazen achterwand geplaatst worden?

De glazen achterwanden zijn voor verschillende achtergronden. Ze kunnen dus ook voor allerlei achtergronden geplaatst worden. Meestal zijn de glasplaten gecoat maar laten ze wel wat licht door. Op deze manier kan een glasplaat tegen tegels, behang of een geverfde muur geplaats worden. Wel is het een aanrader om de muur dezelfde tinten te geven als de glasplaat (of andersom). Hierdoor wordt het contrast in je keuken niet te groot en zorg je dat er niet een te grote overgang in je keuken komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *