Hoe creëer je schaduw in je tuin?

Het duurt niet lang meer voor de temperaturen gaan stijgen en het weer hartje zomer is. Veel mensen zijn dol op de zon, maar allemaal zijn we wel eens toe aan een plekje in de schaduw. Je kunt op verschillende manieren schaduw in de tuin creëren. Een parasol is vaak het eerste waar mensen aan denken om schaduw te creëren, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Benieuwd hoe? Lees dan onderstaand artikel.

1.      Een schaduwdoek

Met een schaduwdoek wordt je beschermd tegen de zon en het is ook nog een heel decoratief voor in de tuin. Er zijn diverse schaduwdoeken eenvoudig online te bestellen in een driehoek, vierkant of rechthoek. Ook zijn er harmonica schaduwdoeken. Hiermee kun je zelf bepalen hoeveel schaduw je wilt hebben, doordat het doek beweegbaar is.

Wist je dat een schaduwdoek zo’n 90-95% van de UV stralen tegen houdt?

2.      Wilgentenen als zonnescherm

Met wilgentenen kun je zelf een zonnescherm maken en het ziet er ook nog eens hip uit! Het is belangrijk om eerst een houten frame te maken waarop je de wilgentenen kunt bevestigen. Vervolgens kun je de wilgentenen een voor een bevestigen aan het houten frame. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat!

3.      Een tipi tent

Iets wat ook helemaal hip is tegenwoordig is een tipi tent. Deze tipi tenten zijn bij steeds meer winkels te koop. Ook is het mogelijk om natuurlijk zelf een tipi tent te maken. Met drie stokken, een stuk touw en een deken of dekbedovertrek kun je zelf een tipi tent in elkaar zetten. Kleed het leuk aan met wat kussentjes en luchtige dekens en geniet van het lezen van bijvoorbeeld een boek in de schaduw.

4.      Klimop als parasol

Een andere manier om schaduw te creëren in je tuin is door een klimop als parasol te gebruiken. Je zal wel denken hoe dan? Hiervoor is een lange paal nodig met ronde cirkels eraan gemonteerd. Eigenlijk een soort frame van een parasol. Vervolgens plant je hier een klimop tegenaan. Zodra de klimop groeit begint de start van jouw natuurlijke parasol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *