Hoe een verbouwing een relatie kan beïnvloeden

Iedereen weet dat een verbouwing veel werk is en druk op je relatie kan uitoefenen. Of je nu laat verbouwen door professionals of zelf aan de klus gaat, een ding is zeker: het werkt de meeste stellen op de zenuwen. In sommige gevallen kunnen de trouwkaarten zelfs weer de kast in. Je zou dus zelf kunnen stellen dat naast samen een vakantie van twee weken overleven, je ook samen kunt gaan verbouwen om te zien hoe sterk je relatie nou echt is. Als je de verbouwing overleeft, heb je meteen een droomhuis om in te wonen uiteraard!

Waar moet je op letten bij een verbouwing

Als er iets is wat op de zenuwen werkt tijdens een verbouwing is het wel alle stof en troep die er vrijkomt. Als je een ouder huis gaat betrekken is het nog mogelijk dat je een huis vindt met een oude stoppenkast! Oudere stoppenkasten zijn gedateerd en moeten bij een renovatie of modernisatie vervangen worden door een nieuwe groepenpast. Elektra is altijd iets waar je Superflink bij moet zijn, want het zorgt voor veel ellende. Zijn alle draden we goed getrokken, zijn ze geaard en heb je de stroom er wel af gehaald voor je begon? Sommige heel oude huizen brengen dus ook op het gebied van elektra een uitdaging met zich mee. Alsof een verbouwing nog niet stressvol genoeg was, is het opnieuw trekken van elektra echt een klusje waar je verstand van moet hebben – of als je slim bent dus een vakman bij roept! Je wilt natuurlijk geen schok krijgen als je het lichtknopje aanraakt.

Schoonheid kost tijd

Uiteraard moet je bij het verbouwen er ook aan denken dat je een huis aan het creëren bent om in te wonen! Een huis waar je samen in gaat wonen, je relatie moet dus deze verbouwing overleven. Dat hoeft niet te betekenen dat er geen enkel meningsverschil mag zijn. Zeker zullen die er zijn, maar het is niet de bedoeling dat een van jullie straks de handdoek in de ring gooit. Of dat nu van de relatie is of van de verbouwing. Zorg dus voor jezelf en voor de ander. Zorg voor genoeg momenten van rust en aandacht voor elkaar. Hoewel het prettig is als de verbouwing zo snel mogelijk gedaan is, is het ook belangrijk om aandacht en tijd voor elkaar te houden. Spoel dus regelmatig het stof van jezelf af om eens iets leuks te gaan doen. Het is aannemelijk dat een verbouwing plaatsvindt in de avonden en weekenden, dus het is echt aangeraden om af en toe eens een avond vrij te nemen van het verbouwen. Samenwonen is een grote stap, en samen verbouwen is een zo mogelijk nog grotere stap. Zorg tijdens de verbouwing goed voor elkaar en dan heb je binnenkort een geweldig huis om samen in te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *