Hoe het leven is bij een gastgezin

Wanneer je naar het buitenland gaat om daar een tijd te studeren of vrijwilligerswerk te doen heb je de keuze om in een appartement te gaan of bij een gastgezin. Wanneer je bij een gastgezin woont maak je natuurlijk de echte cultuur mee omdat je meeleeft in het gezin. Hier kun je lezen hoe dat is.

 

Open

Wees open naar je gastgezin. Wanneer ze vragen of je iets wil doen, doe dat ook. Natuurlijk moet je ook tijd hebben om je eigen dingen te doen en te genieten van jouw tijd. Je bent er nou eenmaal voor jezelf en niet voor de familie. Maar probeer ze wel te betrekken in jouw leven, zij nemen je namelijk in huis. Communiceer ook goed als je iets vervelend vindt, zo blijft de relatie goed tussen jullie.

 

Souvenirs

Neem leuke Nederlandse goodies mee voor je gastgezin. Grote kans dat jouw familie nog nooit een stroopwafel heeft gegeten, hoe leuk voor ze om dit mee te nemen zodat ze het kunnen proeven. Ook een paar klompjes doen het altijd goed.

 

Regels

Waarschijnlijk heeft het gastgezin wel een paar regels waarvan ze het fijn zullen vinden dat jij je daaraan houdt. Probeer dat dan ook om hun wensen te respecteren. Vinden zij het niet fijn als je elke nacht om 4 uur pas thuis bent, probeer dan vaker eerder thuis te komen.

 

Leer je gezin kennen

Leer je gezin kennen, en behandel de familie als hoe je je eigen familie zou behandelen. Geef met moederdag je gastmoeder een cadeautje, en gedraag je als hun dochter of zoon. Zo zul je de beste band met ze krijgen en zullen ze jou ook als hun kind zien.

 

Al met al, stel je open en respecteer elkaar dan komt het goed. Zij nemen jou in huis en dat betekent dat ze geïnteresseerd in jou zijn. Geniet ervan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *