Hoe onderhoud je steigerhouten meubelen?

Steigerhouten meubelen vind ik een van de leukste trend op woongebied. Steigerhout heeft namelijk een stoer uiterlijk waardoor het zo goed past in een industrieel vormgegeven interieur. Door steigerhout te combineren met zachte kussens en speelse elementen kun je jouw inrichting een unieke uitstraling geven, die verdiepend werkt. Het verveelt nooit. In een tijd dat het belang van hergebruik steeds meer aandacht krijgt, laat je bovendien met steigerhouten meubelen zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt. Het hout heeft jaren dienstgedaan en is blootgesteld aan zonlicht en weersinvloeden. Daardoor heeft het een natuurlijke impregnering gekregen, waardoor het zeer geschikt is voor tuinmeubelen. Echter, het is niet onkwetsbaar. Met een aantal simpele tips kan jij ook veel langer van je meubelen van steigerhout genieten.

Eenvoudige tips voor onderhoud steigerhouten meubelen

Steigerhout kan gelukkig tegen een regenbui, maar het zal langdurige blootstelling aan vocht op den duur niet overleven. Zeker in de herfst of winter is het aan te bevelen om je tuinmeubilair af te dekken en op latjes te plaatsen. Als je in die latjes een gat maakt, kan vocht beter worden afgevoerd en zal je meubilair veel sneller drogen. Je kunt je steigerhouten tuinmeubilair ook beter niet op een vochtige plek laten staan. Op een terras is prima, op het gras van je tuin liever niet. Het doorleefde en verweerde karakter van steigerhout is een van de grootste charmes van dit type hout. Je kunt dit zo lang mogelijk in stand houden door je meubelen te impregneren. Gebruik hiervoor een olie of speciale steigerhoutbeits. Geschikte olie is ook te krijgen als white wash of grey wash. Hiermee bescherm je het hout afdoende, maar hou je ook het verweerde uiterlijk mooi in stand. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een nano coating. Deze breng je aan met een spray. Het is onzichtbaar en trekt snel in je hout en beschermt het voor langere tijd. Dek de steigerhouten tafel in de winter eventueel af met een hoes of een stuk zeil.

Nooit met hogedrukspuit

Wanneer je steigerhouten meubelen een schoonmaakbeurt nodig hebben, is er één ding die je echt achterwege moet laten. Je terras schoonspuiten met een hogedrukspuit is prima, maar voor je meubilair is het funest. Gebruik liever een nat doekje met groene zeep of soda. Zo blijft je tuinmeubilair nog jaren in topconditie.

Steigerhouten meubelen, geheel op maat gemaakt

Steigerhouten meubelen zijn in iedere maat te bestellen. Je kunt deze meubelen dus volledig aanpassen aan de maat van je tuin, woon- of werkkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *