Hout: tijdloos materiaal dat niet uit de mode raakt

In een ver verleden bestonden onze woningen uit hout en steen. Tegenwoordig worden alle houten deuren en kozijnen vervangen voor kunststof en staal. Maar vergeet niet dat hout in je woning een terugkerende trend is die je zeker moet kennen.

Tuindeuren en schuifpuien

Wanneer je deuren openslaan naar je tuin dan moet je eigenlijk wel houten tuindeuren hebben. Hierdoor loopt de tuin namelijk door in je woonkamer. Ditzelfde geldt voor een schuifpui van hout. Hierdoor kun je de tuin meer bij de woning betrekken en oogt het zo dat je meer ruimte hebt in zowel de woning als de tuin.

Houten tafels

Ook houten tafels keren steeds vaker terug in de woning. Een houtenboomstam tafel of een eikenhouten tafel doen het zeker goed in ons interieur. Wanneer je dit goed combineert met niet al te veel hout dan creëer je hierdoor zeker een prachtige uitstraling in jouw woning.

Houten kozijnen

Naast alle kunststof kozijnen in de deuren of ramen adviseren we je toch de houten kozijnen weer terug te laten keren in de woning. Ze gaan namelijk even lang mee, maar daarnaast zijn ze ook een stuk duurzamer. Je vindt deze kozijnen in alle soorten en maten omdat ze vaak gecreëerd worden doormiddel van echt vakmanschap.

Houten bed

Een houten bed is ook zeker een nieuwe trend. Deze bedden worden voornamelijk gemaakt van steigerhout of krathout. Hierdoor creëert het hout de industriële of landelijke uitstraling in de woning. Door het bet goed te combineren kun je zo zelf kiezen of je voor een landelijke of een industriële uitstraling gaat.

Houten schuifdeur

Ook de houten deur is een nieuwe trend, en dan hebben we het over de schuifdeur. Deze deur, steunend op ijzeren balken, is een nieuwe manier van ruimtes afsluiten. Door het plaatsen van deze deur in je woon- of slaapkamer, keert het hout terug in de woning op een manier die je niet gewend bent. Daarnaast geeft deze deur ook de industriële uitstraling aan jouw woning.

Nu weet je het hopelijk zeker dat je meer hout moet toevoegen aan jouw woning. Wanneer je geen zin hebt om grote uitgaves hier aan uit te geven dan kun je ook voor kiezen voor kleine houten accessoires om de woning toch die industriële en of landelijke uitstraling te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *