Houten kozijnen kopen

Waarom nog houten kozijnen kopen?

Houten kozijnen, dat kan anno 2019 toch echt niet meer? Kunststof en aluminium kozijnen zijn tegenwoordig de kozijnen die u moet hebben in huis. Tenminste, dat is wat er beweerd wordt. Maar er zijn nog steeds voldoende redenen om houten kozijnen kopen i.p.v. de aluminium of kunststof varianten.

Het verschil in kosten

Een vaak genoemde redenen waarom er tegenwoordig meer voor kunststof en aluminium kozijnen gekozen wordt, is de hogere aanschafprijs van de houten kozijnen. En daar valt inderdaad geen spelt tussen te krijgen. Houten kozijnen zijn eenmaal duurder. Maar vaak wordt er vergeten om naar het totaalplaatje te kijken. Wanneer houten kozijnen onderhoud nodig hebben, kunnen de kozijnen opgeschuurd worden en opnieuw geverfd worden. Kunststof en aluminium kozijnen gaan verweren en zijn na een tijdje aan vervanging toe. Want in tegenstelling tot de houten kozijnen is het heel lastig om aluminium en kunststof kozijnen op te knappen. Het oudste houten kozijn in Nederland komt zelfs uit de 14e euw! Daar kan geen aluminium of kunststof kozijn tegenop.

Ook heeft een houten kozijn het voordeel dat het veel beter isoleert. Hierdoor gaat er minder warmte verloren in de wintermaanden en blijven de ruimtes beter op temperatuur. Er zal dus minder gestookt hoeven te worden om een behaaglijke temperatuur te behouden.
En als er minder gestookt wordt, zal ook de energierekening een stuk dalen, waardoor u weer geld overhoudt.

Aangezicht van de woning

Niet onbelangrijk, het aangezicht van de woning. Hout is een uniek product elke nerf is anders. Hoe goed men dit in de fabriek ook probeert na te maken, je ziet er altijd aan dat het niet echt is. Hierdoor ziet een houten kozijn er net wat fraaier uit dan de kunststof of aluminium variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *