Houten kozijnen voor een warmer interieur

Houten kozijnen zorgen voor een warmer interieur. Ze zijn veelzijdig en passen in bijna iedere woning? De vraag is of het voor jou de juist keuze is? Je leest het in deze blog. In deze blog worden de prijzen, voordelen en onderhoud behandeld.

Waarom houten kozijnen?

Waarom zou je voor houten kozijnen gaan? Er zijn verschillende redenen waarom houten kozijnen voor jou woning ideaal zijn. Zo heb je de volgende voordelen bij houten kozijnen:

  • Langere levensduur: De levensduur van de houten kozijnen is afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Verder moet je de keuze maken tussen hardhout en zachthout. De hardhouten zijn voor de buitenkant van de woning en het zachthout voor de binnenkant. De hardhouten kozijnen gaan 40 tot 75 jaar mee en de zachthouten zo’n 15 tot 25 jaar.
  • Warme uitstraling: Naast de lange levensduur hebben de houten kozijnen een warme uitstraling. Wil je dus meer sfeer in je huis, dan zijn de houten kozijnen zeker een aanrader. Het zorgt direct voor gezelligheid en het is een uniek product.
  • Makkelijk te bewerken: Wanneer je snel bent uitgekeken op je interieur is het goed om houten kozijnen te nemen. Je kunt ze namelijk snel voorzien van een nieuwe lik met verf.

Prijzen van houten kozijnen

De prijzen voor houten kozijnen liggen hoger dan de prijzen voor bijvoorbeeld kunststof kozijnen. Toch zijn het niet de duurste kozijnen op de markt. De prijzen liggen lager dan die van aluminium kozijnen.  Houdt rekening met de volgende kosten die horen bij de houten kozijnen.

 

Soort kozijn Oppervlakte Gemiddelde prijs (incl. montage, btw en HR++ glas)
Hout 1m2 €750,- – €900,-

 

Ben je dus op zoek naar een nieuw design en wil je houten kozijnen gaan plaatsen in de woonkamer? Bereken dan goed hoeveel meter je precies nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *