een warm afscheid

Iedereen verdient een warm afscheid.

Je staat er niet vaak bij stil, maar des te belangrijker is het om na te denken over het afsluiten van een begrafenisverzekering. Voor jezelf en je nabestaanden is het van groot belang. Zeker als het moment daar is, dan wil je op een goede manier afscheid kunnen nemen. Maar hierbij worden de kosten vaak onderschat. Wist je dat een uitvaart rond de €8.000,- kost? Een uitvaartverzekering neemt een hoop werk uit handen, zodat de nabestaanden niet worden opgezadeld met veel regelwerk en hoge kosten. Echter zijn er wel verschillende soorten verzekeringen. Deze worden nu verder toegelicht.

De verschillende soorten
Natura verzekering: hier wordt geen geld, maar een dienst uitgekeerd. De uitvaartondernemer stemt samen met de verzekeraar de uitvaart af en declareert het bedrag uit naar de nabestaanden. Zo hoef je weinig zelf te regelen en heb je een relatief lage premie. Echter heb je weinig invloed op de invulling van de uitvaart.

Kapitaal verzekering: je nabestaande krijgen een bedrag uitgekeerd, dit bedrag is vooraf bepaald. De uitvaart wordt dus door de nabestaanden geregeld, tenzij dit van te voren al geregeld is. Echter zit hier wel een hogere premie aan vast, hiervoor krijg je wel meer vrijheid voor de keuze en invulling terug.

Combinatie verzekering: hier worden de standaarddiensten geregeld en is er geld beschikbaar voor aanvullende, persoonlijke wensen. Dit is wel een van de hoogste premies. Het voordeel is wel dat de dienst is geregeld en dat je verder de vrijheid en mogelijkheid krijgt om de invulling van de uitvaart te bepalen.

Wist je dat?
Vanaf 18 jaar of ouder, kan je een begrafenisverzekering afsluiten. Echter zijn veel kinderen met hun ouders meeverzekerd tot 25 jaar. Daarna is het aan te raden om zelf een verzekering af te sluiten. Voor meer informatie, kun je terecht bij Overstappen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *