Kerstdorpen

Kerstdorpen seizoen geopend!

De zomer loopt nu op zijn retour en dan betekent dat we langzamerhand weer richting het einde van het jaar aan het kruipen zijn. Voor veel mensen lijkt dit nog ver weg en genieten ze voornamelijk van de herfstkleuren die nu aan de bomen komen. Voor de echte kerstdorpen bouwers is het inmiddels al hartje winter en zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor hun kerstdorp.

Kerstdorpen bouwen: waar moet ik beginnen?

Als u net begint met kerstdorpen dan is het verstandig om niet te groot te beginne. Met 5 kersthuisjes bent u al een eind op weg aan het begin. Maar met alleen kersthuisjes kopen bent u er niet. Want u wilt een levendige omgeving creëren waarbij de poppetjes actief bezig zijn en met een mooie groene omgeving met sneeuw op de toppen van de bomen.

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om dit te bewerkstelligen en zijn er voldoende leveranciers die je van alle basismiddelen kan voorzien. Neem bijvoorbeeld Lemax. Dit is het bekendste bedrijf en marktleider binnen de kersthuisjes. Maar ook van eigen bodem zijn er met Luville kersthuisjes prachtige en sfeervolle decoraties te maken. Luville heeft zelfs eigen Efteling miniaturen waarmee u dus een speciaal themadorp zou kunnen bouwen.

Moet u dan alles zelf kopen? Nee, u kunt zeker ook het een en ander goed zelf maken door creatief aan de gang te gaan. Met papier-maché en andere knutselwerken kunt zeker de achtergronddecoratie zelf vormgeven. Voor kershuisjes etc. is dit wel een lastiger verhaal. U kunt hiervoor het beste naar een tuincentrum gaan of online bestellen zoals bijvoorbeeld bij AVRI-tuincentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *