Laminaatvloer biedt vele voordelen in huis!

Gaan jullie binnenkort samenwonen of is de huidige vloer nu echt toe aan vervanging? Dan is het tijd om te gaan informeren en inspireren. Want welke type vloer bekleding of kleur past het beste bij het interieur en jullie smaak. Genoeg dingen waar je al rekening mee kan houden om de keuze gemakkelijker te maken.

Als je voor een landelijk interieur wilt gaan, is het aan te raden om te werken met een donkere kleurtint in het laminaat. Eventueel zelfs laminaat met een houtmotief, die niet van echt hout te onderscheiden is. Eigenlijk is er voor elke stijl in huis wel een passende kleurtint laminaat te vinden, ook nog in allerlei verschillende varianten. 

Gemakkelijk in onderhoud

Laminaat in huis, dat staat garant aan weinig onderhoud en schoonmaak. Vuil kan niet in het laminaat trekken, zoals dat bij een tapijt wel kan. Dus als je regelmatig de vloer stofzuigt en dweilt is dat meer dan voldoende. Dat is nog niet alles. Heb je kinderen of huisdieren in huis, dan bestaat de kans dat er wel eens water geknoeid wordt op de vloer. Met een laminaat vloer loop je minder kans op schade in vergelijking tot een houten vloer. Er bestaan zelfs varianten die gemaakt zijn voor vochtige ruimtes.

Pluspunten van laminaat

Je zal het vast wel weten, maar hout kan bij warmte en kou gaan leven waardoor de werking zichtbaar zal worden. Bij een laminaat is dat niet het geval. Wanneer je het goed plaatst of laat plaatsen, heb je in principe nergens last van. De werking van laminaat is zeer minimaal, hetzelfde geldt voor de kleur behoudt ervan. Hierin zal nauwelijks iets aan veranderen. Je kan het eventueel wel mooier maken met een laminaat reiniger of olie.

Houdt hier rekening mee

Om langer plezier te hebben van het laminaat, is het wel aan te raden om voorzichtig te werk te gaan met het over verhuizen van meubels. Of het schuiven ervan, want hierdoor ontstaan de krassen en beschadigingen op de vloer. Wanneer je gebruik maakt van viltjes onder de poten of het optillen van de meubels, beperk je dit probleem aanzienlijk. Het oogt toch mooier in het interieur als het mooi blijft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *