Maak je tuin klaar voor de lente!

Momenteel zijn de temperaturen af en toe nog onder de 0 graden en sneeuwt het nog af en toe buiten, maar voordat je het weet is het alweer 20 maart. Dan is de lente officieel begonnen. De planten en bomen komen weer volop in bloei en het wordt langzamerhand weer tijd om in de tuin te gaan zitten. Met onze tips maak je je tuin helemaal klaar voor komende lente, zodat je optimaal kunt genieten.

1.      Opruimen van de tuin

Het minst leuke aan het ‘lente-proof’ maken van de tuin is het opruimen van alle doden planten en het verwijderen van groenaanslag. Ruim alle dode bladeren op en verwijder het onkruid tussen de tegels. Verdient toevallig je tuintafel een nieuw likje verf? Dan kun je dit ook gelijk doen.

2.      Planten van nieuwe bloemen en planten

Na het opruimen kan het beplanten van nieuwe bloemen en planten gebeuren. Zo maak je je tuin weer kleurrijk voor de lente. Breng eens een bezoekje aan een tuincentrum en breng weer kleur in je tuin. Koop eens een leuke bloempot of bijvoorbeeld een hanging basket.

3.      Kleed je tuinmeubels aan met tuinkussens

Heb je een loungeset, tuinbank, tuinstoel of ligstoel in de tuin? Fleur deze dan op met een tuinkussen op maat. Het voordeel van een tuinkussen op maat is dat je een tuinkussen geheel naar je eigen wens kan samenstellen. Zo kun je zelf het materiaal, de kleur en de afmetingen kiezen. Op deze manier heb je altijd een tuinkussen die bij je tuin past. Bestel je tuinkussens nog voor de lente, zodat je buiten kunt zitten zodra de zon begint te schijnen. Je kunt je tuinkussens op maat bestellen op tuinkussen.nl.

4.      Onderhoud je tuin

Nadat je tuin lente klaar is gemaakt, is het natuurlijk ook belangrijk om de tuin te blijven onderhouden. Hoewel dit niet zo leuk is, heb je er wel gegarandeerd het hele voorjaar plezier van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *