Milieubewust wonen?

De wereld is aan het veranderen, en steeds meer mensen worden bewust van de veranderingen en brengen daarom ook de veranderingen door in het leven. Zo heb je ook mensen die leven met #nowaste, wat inhoudt dat ze leven zonder afval. In dit artikel kun je een aantal tips lezen om te een stuk milieubewuster te leven.

Elektronische apparaten

Als we kijken in ons huis, kijk dan eens hoeveel elektrische apparaten je hebt rondslingeren. Denk ook daarbij hoe veel je die nou écht nodig hebt. Want dat wafelijzer, moet je die nou echt aanschaffen voor de drie of vier keer per jaar dat je hem gebruikt?

Zuinig

Mocht je dan echt nieuwe apparaten nodig hebben zoals een koelkast of een wasmachine. Kijk dan naar de energie labels. Kies voor een product met A++ energie. Deze zijn het meest zuinigst.

Verwarming

Moet die verwarming nou per sé op 21 graden, zodat jij in een t-shirtje en shorts door het huis kunt lopen? Waarom niet op 19 graden en een lekkere trainingsbroek met een trui aan. Scheelt voor het mileu (en de kosten!) en je hebt het ook gewoon lekker warm in een trui.

Douchen

Douchen is waterverspilling. Dat weet iedereen. Probeer daarom minder te douchen, wil je nou echt elke ochtend douchen. Ga dan maar maximaal 5 minuten om jezelf even op te frissen. Dit scheelt al heel veel als dat je elke ochtend een kwartier gaat.

Apparaten uitzetten

Geef je apparaten ook rust en laat ze niet de hele dag in het stopcontact zitten. Zo moet je je computer na gebruik uitzetten, en trek het stopcontact uit je grill wanneer je klaar bent met het gebruik. Zo verspil je minder energie.

Met deze tips hoop ik dat je je leven een stukje milieubewuster kunt maken (en je energierekening ook). Daarmee kun je weer goede doelen als GreenPeace steunen! Ook heb je verschilllende handigheden om duurzaam te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *