schaduwdoeken

Pergola met doek: de hippe must-have voor in jouw tuin

Een tuin is de ideale plek om te genieten in de zomer van het lekkere weer, maar tegelijkertijd jezelf toch thuis te voelen. Je hebt hier ook geen last van andere mensen. Het komt steeds vaker voor dat er alles aangedaan wordt om van een tuin een hippe gezellige plek te maken. Logisch ook, het is heerlijk thuiskomen met een tuin die er volledig naar smaak bij ligt.

We zien tegenwoordig dat steeds meer mensen kiezen voor een pergola met doek om hun zitje in de tuin ‘aan te kleden’. Wat is een pergola met doek en wat is hier het voordeel van? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Wat is een pergola met doek?

Door gebruik te maken van een pergola met doek kun je lekker buiten zitten ondanks dat de zon schijnt. Deze hippe constructie bestaat uit een frame die met vier palen van Douglashout in de grond staat. Je kunt kiezen tussen een pergola die tegen de muur staat of een vrijstaande pergola. In plaats van een massief plafond maakt deze constructie gebruik van een harmonicadoek. Deze doek is verschuifbaar, waardoor hij lijkt op een harmonica. Door dit systeem kun je hem gemakkelijk in- en uitvouwen, zodat je kan kiezen wanneer je wel of niet in de zon zit.

Schaduwdoeken

Kiezen voor een pergola met doek

Een pergola met doek heeft vele voordelen. Zo is de pergola door de Douglashouten palen, een erg stabiele constructie die niet bij het kleinste gering wegwaait. Dit is bij een simpele parasol of schaduwdoek een stuk minder handig.

Daarnaast is het de ideale zonwering voor in je tuin. Door gebruik te maken van een harmonica schaduwdoek kun je vrij precies bepalen tot hoever de zon mag komen. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat de ene helft van het gezelschap in de zon zit en de andere helft uit de zon.

Tot slot ziet de pergola met doek er erg hip uit. Dit geeft je tuin een ware upgrade. Zo is de hele constructie gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor de pergola goed binnen een groene tuin past. Gelukkig hoeft het niet per se een groene tuin te zijn, want bij een betegelde tuin ziet een pergola er ook erg mooi uit.

Pergola met doek op maat

Iedere tuin ziet er anders uit. Sommige mensen hebben zelfs geen tuin, maar bijvoorbeeld een balkon of dakterras. De kans is dus groot dat er geen pergola’s zijn die qua formaat direct goed aansluiten op jouw terras. Het valt dan ook aan te raden om te kijken voor maatwerk. Hierdoor sluit hij niet alleen goed aan op je tuin, maar heb je ook nog eens een unieke constructie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *