Rug restyle

Restyle je huis met een nieuw vloerkleed

Voor veel mensen kan inrichten erg moeilijk zijn. Vooral wanneer je al een aantal meubels hebt en je een geheel nieuwe woonstijl neer wilt zetten, is het moeilijk en duur om een geheel nieuwe beleving neer te zetten. Toch kun je met je bestaande interieur gemakkelijk een geheel nieuwe stijl neerzetten. Hoe? Dat kan door simpelweg de basis aan te pakken en door overal een nieuw likje verf op aan te brengen. Het is echt niet nodig om allemaal nieuwe meubels aan te schaffen voor een geheel nieuw interieur.

Begin bij de basis

Allereerst: begin bij de muren, gordijnen en vloer. Welke stijl wil je graag overbrengen en welke kleur kan dit voor jou communiceren. Een tip is om het plafond altijd wat lichter te houden dan de muren en de vloeren, zo blijft het licht beter in je kamer hangen en krijg je geen opgesloten gevoel. Verder heeft niet iedereen natuurlijk altijd het budget om een geheel nieuwe vloer neer te leggen. Een nieuw vloerkleed kopen kan hiervoor een oplossing zijn.

Een nieuw vloerkleed

Een vloerkleed maakt de stijl in een huis en geeft een gevoel van rust. Je kan ervoor kiezen om een vloerkleed te kopen dat uit je interieur springt of één die wat meer rustig en effen is. De keuze hiervoor is ook geheel afhankelijk van de kleur van de muren. Ga je voor een gekleurde muur zonder patroon dan kan je beter een patroon op je vloerkleed pakken zoals bij een vintage vloerkleed. Kies je voor een muur met een behang dan kun je beter een effen vloerkleed pakken. Zo voorkom je dat je woonkamer een drukke boel wordt en houd je lekker de rust.

Blaas je meubels nieuw leven in!

Een vloerkleed is tevens ook één van de belangrijkste factoren voor het inrichten van je woonkamer. Juist omdat het ervoor zorgt dat alle meubels op elkaar aansluiten. Kies dus een stijl die je graag uit wilt stralen en vind een vloerkleed die hierop aansluit. Kijk naar het patroon van je vloerkleed en zoek naar nieuwe kleuren die je kunt gebruiken voor het opnieuw schilderen van bepaalde houten meubels. Kies niet alleen de kleuren van het vloerkleed zelf maar ook kleuren die erop aansluiten. De meubels mogen natuurlijk wel enigszins opvallen. Kijk vervolgens naar al je houten meubels en kijk naar de kleuren die je hebt uitgekozen. Schuur je meubels af en breng niet bij alle meubels dezelfde kleur aan maar varieer. Zo zorg je voor meer lust voor het oog omdat er niet overal hetzelfde staat.

Passende accessoires

Wanneer je de basis hebt gedaan en een aantal houten meubels opnieuw hebt kunnen schilderen, kun je kijken naar accessoires. Welke accessoires en kleuren komen vaak terug in je interieur en welke vind je het mooiste. Je kunt hiervoor ook weer kijken naar bepaalde accenten uit je vloerkleed. Vind een aantal nieuwe accessoires die passen bij degene die je al hebt. Het kopen van accessoires is altijd een stuk goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe meubels en je kunt gemakkelijk verschillende accessoires met elkaar combineren. Verspreid de accessoires over je huiskamer en zorg dat de kleur overal wel een beetje terug te vinden is. Zo zorg je weer voor rust en blijft je woonkamer lekker subtiel.

Lees ook eens ons artikel over het origineel inrichten van je slaapkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *