Samenwonen met huisgenoten?

Soms is het nou eenmaal zo dat het nou eenmaal goedkoper om samen met huisgenoten te wonen. Helaas heb je ze daardoor ook niet altijd voor het kiezen met wie je woont en ga je vaak met onbekenden samenwonen. Hierbij een aantal tips hoe je vredig met je huisgenoten kunt samenwonen.

 

Respect

Iedereen is al wat ouder, heeft een vaste baan, en dus vaak een serieus leven. Houd daarom rekening met elkaar en respecteer elkaar. Als de ene er om 6 uur ’s ochtends uit moet, is het natuurlijk niet de bedoeling dat jij tot 4 uur gaat schreeuwen door het huis heen. Respecteer elkaars wensen.

 

Schoonmaken

Natuurlijk is het ook fijn als jullie gezamenlijke ruimten gewoon schoon en leefbaar zijn. Houd daarom de ruimtes samen schoon. Spreek een schema af waardoor iedereen zijn eigen taak heeft. Keuken, woonkamer, wc en badkamers zijn vaak de gezamenlijke ruimtes.

 

Elkaar kennen

Niets is zo stom als samenwonen met mensen die je eigenlijk helemaal niet kent. Probeer minimaal een keer in de maand een huisavond te organiseren zodat jullie bij kunnen kletsen, samen eten en een wijntje drinken. Hierdoor leer je elkaar kennen en kunnen er mooie vriendschappen ontstaan.

 

Delen

Waarschijnlijk de meest belangrijke, delen. Je woont met zijn allen samen, dus zal je ook een koelkast delen. Soms drinkt de ene nou de melk van de ander op, wordt daar niet boos om. Maak afspraken wanneer iemand écht niet aan jouw eten mag komen, maar probeer de rest met elkaar te delen om een zo huiselijk mogelijk gevoel te creëren.

 

Sta open voor elkaars mening en ideeën en zo kunnen jullie een hele leuke tijd met zijn allen tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *