kinderkamer

Tips om een kinderkamer in te richten

Een kinderkamer is anders dan de kamer van een volwassene natuurlijk. Een kind brengt meer tijd in zijn of haar kamer door dan een volwassene. Voor kinderen is het belangrijk dat ze ook kunnen spelen in hun kamer. We hebben hier dan ook een paar tips voor het inrichten van een kinderkamer.

Thema

Kinderen houden zichzelf vast aan iets en worden snel in hokjes gestopt. Het is daarom makkelijk om voor een thema kamer te gaan. Zoals auto’s, tractoren, prinsessen of Nijntje. Hierdoor wordt de hele kamer gelijk in één thema gedaan en past het goed bij elkaar. De muren, gordijnen en bed kunnen daardoor makkelijk bij elkaar.

Spelen

Kinderen spelen vaak op hun kamer, probeer daarom veel opbergruimte te creëren in de kamer en niet al te hoog. Wanneer het te hoog is kunnen ze er namelijk niet bij. Door genoeg bergruimte te creëren voor de kinderen, blijft de kamer ook een stuk opgeruimder.

Creativiteit

Laat je creativiteit los in de kinderkamer. Dat is alleen maar leuk voor de kinderen en kunnen zij ook hun creativiteit kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een krijt of een whiteboard muur dat ze lekker kunnen tekenen over de hele muur. Welk kind heeft nou niet zo’n droom ;)!

Wanneer je kind al wat ouder is, is het ook leuk om je kind te laten meehelpen met het inrichten van de kamer. Ze hebben vaak toch al een mening over wat ze mooi en lelijk vinden. Je kunt zelf natuurlijk de beslissing maken, maar het is natuurlijk leuk voor de kinderen om een kamer t hebben waar je kind ook zegge in heeft gehad. Veel plezier met het inrichten van de kinderkamer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *