Tips wanneer je klein woont

Je hebt net je eerste huisje gekocht, en helaas is het geen paleis maar een kleine woning. Perfect voor jullie twee maar hoe kan je het nu zo inrichten, dat het lijkt alsof het de grootte heeft van een paleis?  In dit artikel kun je een aantal tips lezen over het verbouwen van een klein huis waardoor het erg ruimtelijk lijkt.

 

Grote ramen

Heb je plaats voor grote ramen? Doen! Door de grote ramen lijkt de ruimte een stuk groter dan dat hij is. Een ander voordeel is dat je veel natuurlijk licht binnenkrijgt wat natuurlijk een groot voordeel is. Minder lampen en elektriciteit. Winning!

 

Opbergplekken

Iedereen heeft spullen die nou eenmaal moeten worden opgeborgen. Soms is er helaas geen plek voor veel kasten. Daarom is het belangrijk dat je creatief bent in de plekken die je bedenkt om je spullen in op te bergen. We hebben er hier een aantal bedacht zodat het makkelijker wordt voor jou.

 

De eerste tip is een bank aanschaffen waarbij je de zetel omhoog kunt doen. Dan kun je daaronder spullen verbergen zoals tijdschriften, dekentjes en andere spullen die je zelf handig vindt. Dat is ook meteen een tip voor de slaapkamer; onder je bed lades doen zodat je daar spreien etc. kunt neerleggen.

Hang planken neer aan de muur voor bijvoorbeeld boeken en/of dvd’s. Zo zijn ze toch zichtbaar voor anderen maar liggen ze niet in de weg. Vaak hangen ze hoger dan dat jij bent zodat je er niet tegen aan kunt stoten.

 

De hoogte inwerken, diepte creëren en werken met licht is belangrijk voor een klein huis. Hiermee kun jij je perfecte huisje maken. Heel veel woonplezier in je nieuwe huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *