duurzaam

Vergroot je duurzaamheid, geef huisraad een tweede kans

Als we aan duurzaamheid denken, dan denken we vooral aan isolatie of vloerverwarming, maar er zijn veel meer manieren om je woning duurzaam te maken. Een van de grootste winsten die je kunt behalen op het gebied van duurzaamheid is het hergebruik van spullen. We geven je wat tips om makkelijk aan tweedehands goederen te komen.

1. Repareer je kapotte artikelen in het repair café

Zijn er spullen in je huis die kapot zijn en twijfel je of je deze moet weggooien, think again! Repareren is een stuk goedkoper minder en als het je zelf niet lukt dan is er altijd nog het repair café bij jou in de buurt. In een repaircafé helpen mensen elkaar met het repareren van spullen.Benieuwd waar deze cafés dan zijn, kijk dan eens op repaircafe.org 

2. Een tweede leven door de kringloopwinkel

Een van de eerste dingen waar we aan denken bij tweedehands artikelen is natuurlijk de kringloopwinkel. Zijn er dus zaken die je mist in je huisraad, ga dan eerst eens kijken in de kringloop, een nieuwe bestekbak, een koffiezetapparaat, kleding of keukenstoelen het staat er vaak allemaal. Zelfs voor grote roerende zaken zoals kasten en tafels kun je er vast wel iets van je gading vinden.

3. Koop spullen bij de outlet

Bekende outlet winkels zoals Loods 5 verkopen licht beschadigde spullen, een kastje met een krasje laten we maar zeggen. De goederen in dergelijke loodsen zijn producten met kleine productiefouten of spullen die tijdens het vervoer een beschadiging hebben opgelopen. Door deze beschadigingen worden deze artikelen voor een lagere prijs verkocht. Het mooie is dat je die schade over het algemeen helemaal niet ziet. Een besparing op het milieu en je portemonnee!

4. Struin de online marktplaatsen af

Naast marktplaats zijn er nog veel andere websites waar er gehandeld wordt in tweedehands spullen zoals hergebruikt.nl en tweedehands.nl. Op Facebook zijn er ook veel groepen te vinden  die tweedehands spullen met elkaar te ruilen of te verkopen. Ga dus eens op zoek naar dergelijke Facebook community bij jou in de regio. 

5. Online shops hebben steeds vaker een outlet sectie

We zien nog een nieuwe trend die steeds vaker opduikt, de outlet die wordt omarmd door grote franchise bedrijven als de Hema of Bol.com Beide winkels bieden zowel off- en online tweedehands spullen aan die in een prima staat verkeren.

Tot slot: de woning duurzaam aanpassen

Wat nu als je juist iets specialers nodig hebt, stel dat je een woning duurzaam wilt aanpassen voor hulpbehoevende mensen. Ook in deze sector wordt er niet stilgezeten. Is er bijvoorbeeld een tweedehands traplift nodig of een sta-op stoel? Geen probleem, ook hiervoor zijn veel online shops te vinden zoals tiptoptrapliften.nl of de zorgoutlet om hierin te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *