Vochtbestrijding: zelf doen of laten doen?

Opstijgend grondvocht is een van de problemen waar oudere woningen last van hebben. Dit wordt namelijk door een slechte of niet aanwezige waterkering laag bij de fundering. Dit zorgt ervoor dat het grondvocht zo in de muren kan trekken en in de loop van de tijd kan gaan opstijgen in de muren. Maar behandel je dit zelf of moet je dit laten doen? In deze blog vind je alle informatie.

Opstijgend vocht zelf behandelen

De enige effectieve methode die je zelf uit kunt voeren is het injecteren van de muur. Hierbij worden er gaten geboord in de muur die geïnjecteerd worden met waterafstotend injectiemiddel. Dit gaat vaak samen met een gel van Siloxaan. Dit zorgt ervoor dat er een waterafstotende laag komt die het opstijgende vocht tegenhoudt.

Nu hoor je regelmatig mensen praten over het injecteren en het impregneren. Deze begrippen worden regelmatig door elkaar gehaald. Bij impregneren wordt een hydrofoberende vloeistof aan de buitenzijde van de gevel aangebracht. Bij injecteren wordt het in de muur aangebracht. Impregneren heeft ook als doel om ede gevel te beschermen tegen het vocht.

Opstijgend vocht laten behandelen

Er zijn een aantal vochtbestrijdingsbedrijven die bij jou thuis het vocht willen weghalen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Murprotec. Toch is vochtbestrijding meestal een zaak van geduld. Om volledig uit te drogen heeft een muur na behandeling lang nodig. Vaak is dit gemiddeld 10 maanden om volledig uitgedroogd te zijn. Een muur kan per lopende meter wel 50 tot 70 liter water opnemen. In die 10 maanden kan er bij je muur salpetervorming ontstaan. Dit moet ook behandeld worden. Vaak ben je voor een professionele vochtbestrijder niet veel meer kwijt dan dat je het zelf doet. Je hebt dan namelijk een lange adem nodig en het kost veel geld. Benieuwd naar de prijzen? Ga dan even vergelijken. Dit loont namelijk in de meeste gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *