Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

Een huis kopen is iets wat we niet iedere dag doen en daardoor moet je op ontzettend veel dingen letten. Ondanks dat je het huis verkend met een makelaar moet je toch op de hoogte zijn van de volgende dingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan nadat je het huis gekocht hebt.

Je gevoel bij binnenkomst

Wanneer je binnenkomt in een woning heb je direct een bepaald gevoel. De eerste indruk is namelijk het belangrijkst. Fantaseer tijdens het bezichtigen of jij jezelf er ziet wonen. Past de inrichting die je misschien al in je hoofd hebt in deze woning? Pas wel op dat de verkoper graag op jouw gevoel inspeelt, waardoor jouw gevoel beïnvloed kan worden.

Scan de woning goed

De makelaar wil het liefste de woning verkopen voor een zo goed mogelijke prijs. Daardoor zal hij in sommige gevallen niet alle schade benoemen. Scan de woning daarom goed stel vooral veel vragen. Wanneer je een donker plekje ziet op de muren of op het plafond vraag dan altijd waar deze aan te wijten is.

Kijk ook goed naar de buitenkant

De buitenkant is een van de meest belangrijke dingen om goed te controleren, en dit is precies het deel wat de meeste mensen vaak vergeten. Kijk bijvoorbeeld naar de stenen: zitten hier geen scheuren in?  En zijn de houten kozijnen nog in goede staat of zijn de kozijnen recent vervangen. Dit zijn namelijk de duurste investeringen, dus daar moet je zeker rekening mee houden als het aan vervanging toe is.

De buurt

Veel mensen denken er misschien niet over na tijdens het kopen van een huis, maar de buurt is erg belangrijk. En dan voornamelijk de buren, dit omdat de buren je leven echt kunnen beïnvloeden. Wanneer je een beetje brutaal bent zou je aan kunnen bellen om hen te vragen over de buurt. En of het huis eventueel gehorig is. Je kunt op deze manier snel meten wat voor mensen er naast je wonen. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar zo heb je een beter gevoel bij de aankoop van je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *