Waar moet je op letten bij het kopen van een zitzak?

In een zitzak kun je heerlijk neerploffen. Ideaal voor als je even wilt ontspannen, een boek wilt lezen of televisie kunt kijken. Het is een toevoeging aan de woonkamer, tuin of kinderkamer. Kortom, een zitzak is geschikt voor iedereen. Er is een onwijs groot online aanbod aan zitzakken, maar waar moet je nu op letten? Met onze tips weet je waar je op moet letten en ben je verzekerd van een aankoop van de juiste zitzak.

Kies de soort vulling die bij je past

Wanneer je een zitzak gaat aanschaffen is het belangrijk om te letten op de soort vulling. Vaak wordt er gebruik gemaakt van polystyreen korrels of EPS-parels. EPS-parels zijn wat comfortabeler dan polystyreen korrels en vormen zich beter naar het lichaam. Wel zijn ze duurder dan zitzakken met een polystyreen vulling. Goed om te weten is dat EPS-parels anti-allergeen en geurvrij zijn. De EPS-parels zijn tevens duurzaam en kunnen gerecycled worden.

Een goedkopere vulling zijn dus de polystyreenkorrels. Deze korrels zijn gemaakt van piepschuim. Deze zitzakvulling is zachter dan de EPS-parel vulling, maar vormt zich minder goed naar het lichaam. Mocht je een goedkopere zitzak willen aanschaffen dan is dit een goed alternatief.

Kies de kleur van de hoes en kies voor een wisselbare hoes

Let bij de aanschaf van een zitzak op de kleur die je uit kiest. Wanneer je kiest voor een zitzak voor in de woonkamer, dan is het aan te raden om een zitzak aan te schaffen in de kleur van je interieur. Dit om het plaatje geheel kloppend te maken. Ga je een zitzak aanschaffen voor een kind dan kun je natuurlijk alle kleuren en printjes kiezen. Hoe gekker, hoe beter.

Er zijn ook verschillende zitzakken met verwisselbare hoezen. Het is handig om een zitzak te kopen met een verwisselbare hoes. Deze is gemakkelijk schoon te maken door het vuil met een vochtige doek te verwijderen of door de hoes in de wasmachine te doen. Wanneer je de kleur van de zitzak beu bent hoef je alleen maar een andere hoes te kopen en niet een geheel nieuwe zitzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *