Video intercom

Waarom een video intercom?

Tegenwoordig zie je niet meer de simpele deurbel bij de voordeur maar een kastje met allerlei toeters en bellen erop? Ziet er ingewikkeld uit maar heeft vele voordelen. Het is donker buiten en de deurbel gaat om acht uur ’s avonds. U vindt het eigenlijk niet zo prettig om de deur open te doen. Met een video intercom kunt u kijken wie er voor de deur staat en vragen wat de reden van het bezoek is. Vertrouwd u het niet, dan doet u niet open.
Maar ook in een appartementencomplex kan het heel handig zijn. Woon je op de achtste verdieping, wil je liever niet helemaal naar beneden lopen om de deur te openen.

Verschillende soorten intercomsystemen

Er zijn eigenlijk maar twee verschillende soorten intercomsystemen. Een met alleen audio of een met videobeeld. Het verschil is logisch. Bij de videosystemen kan je ook daadwerkelijk zien wie er voor de deur staat en bij de audiosystemen hoor je alleen de stem. Maar ook in de prijs zit verschil. De audiosystemen zijn over het algemeen wat goedkoper.
Hedendaags zijn ook de videosystemen een stuk scherper geprijsd en ook in veel meer mogelijkheden verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de Dahua intercom of de Hikvision intercom.

Meer mogelijkheden met een video intercom

Ook de mogelijkheden van een intercomsysteem worden steeds uitgebreider. Waar vroeger de systemen voornamelijk voor bedrijven was en de bediening veelal bij de receptie of bewaking lag, zijn er nu hele goede systemen die eenvoudig in gebruik zijn voor particulieren. U hoeft hiervoor geen heel systeem te plaatsen maar u kunt de het videosysteem gewoon bedienen met uw smartphone of tablet. Gaat de deurbel terwijl u aan het werk of op vakantie bent. U kunt diegene gewoon te woord staan. Het is zelfs in te stellen dat systemen automatisch een foto maken van iedereen die voor de deur heeft gestaan. U bent dus altijd goed beveiligd en kunt met een gerust hard de deur openen. Bij webstore4 ip camera’s hebben ze een uitgebreid assortiment voor u beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *