de beste garagedeur

Wat is de beste garagedeur?

Die vraag stellen veel mensen aan zichzelf als ze zich op garagedeuren aan het oriënteren zijn. Het antwoord is simpel: er is geen beste garagedeur. Welke deur het beste bij jou past hangt namelijk van een aantal belangrijke zaken af. Daardoor is er voor iedereen weer een andere ‘beste deur’. Maar hoe kom je erachter welke deur het beste bij jou past? Dat vertellen we je in dit artikel.

Waar ga je de garage voor gebruiken?

Stel dat je de garage als parkeerplek wilt gebruiken, dan is een eenvoudige kanteldeur in principe voldoende. Isolatie is immers niet van belang, omdat de auto normaal gesproken ook aan alle weersomstandigheden wordt blootgesteld.

Het wordt echter een ander verhaal als je de garage als kantoor of hobbyruimte wilt gebruiken. Dan speelt isolatie wel degelijk een rol. Je zit er immers niet op te wachten om tijd door te brengen in een tochtige en koude ruimte. Ook is een raampje in het deurblad wellicht belangrijk om zo wat daglicht naar binnen te krijgen. Een voorbeeld van een deur die geïsoleerd is en waarin je ramen kunt aanbrengen, is een openslaande deur.

Lang verhaal kort: kijk naar hoe je de garage wilt gebruiken en stem daar je behoeften op af voor wat betreft isolatie en daglicht.

Heb je een oprit?

Zonder oprit kan het gevaarlijk zijn als het deurblad van de garagedeur tijdens het openen naar buiten draait. Je kunt je auto beschadigen of erger nog: een nietsvermoedende voorbijganger raken! Dat wil je niet! Garagedeuren die ideaal zijn voor garages zonder een oprit, zijn onder meer roldeuren en sectionaaldeuren. Beide deuren draaien niet naar buiten toe open en kunnen bovendien goed geïsoleerd worden indien dat nodig mocht zijn. Op het gebied van sectionaaldeuren zijn er nog veel opties beschikbaar, maar roldeuren kun je tegenwoordig met name van het merk Polynorm kopen. Meer informatie over Polynorm roldeuren.

Welke uitstraling heeft je woning?

De deur van de garage kan een grote rol spelen met betrekking tot de uitstaling van je woning. Stel dat je een strakke moderne woning hebt met kunststof kozijnen, dan is een houten garagedeur niet de mooiste combinatie. Kijk dus goed naar het totaalplaatje van je woning en stem de garagedeur daarop af.

Hoe wil je de garagedeur bedienen?

Voor wat betreft de bediening van de garagedeur heb je twee keuzes: handmatig of elektrisch. Het is overigens niet zo dat wanneer je in eerste instantie voor een deur kiest die niet elektrisch bedienbaar is, dat je in de toekomst de deur niet meer elektrisch kunt maken. Maar voordat je een garagedeur uitkiest, is het wel aan te raden om bij de leverancier na te gaan of het soort deur die jij voor ogen hebt ook elektrisch bedienbaar kan worden gemaakt. Zo kom je achteraf niet voor nare verassingen te staan.

Wil je een garagedeur met een loopdeur?

Er is een aantal garagedeuren dat met een loopdeur kan worden geleverd. Dit zijn sectionaaldeuren, kanteldeuren en openslaande garagedeuren. Een loopdeur is met name praktisch als je de garage dagelijks vaak in en uit moet. Denk bijvoorbeeld aan een gezin waarbij iedereen dagelijks op de fiets naar school of het werk gaat. Meer weten over garagedeuren met loopdeuren, kijk dan eens naar het aanbod van De Garagedeur Specialist.

Andere belangrijke aandachtspunten

Naast de besproken zaken zijn er nog andere aspecten om te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan de beveiliging van de deur. Voor een veilig gevoel kies je voor een deur met sloten die van het Politie Keurmerk Veilig wonen zijn voorzien.

Een ander punt zijn praktische accessoires. Denk hierbij aan een parkeerhulp die gaat knipperen als je tegen de muur van de garage dreigt aan  te rijden. Ook zijn sommige deuren met je mobiel te openen, zo hoef je de handzender niet meer mee te slepen als je op pad gaat.

Welk merk garagedeur kun je het beste kopen?

Ook dat hangt van je wensen af. Stel dat je kinderen hebt, dan is een deur van het merk Hörmann een prima keuze. Deze deuren zijn voorzien van maatregelen waardoor de deur veilig wordt voor gebruik door kinderen. Denk aan beschermkappen die de veren van de deur afdekken. Zo kunnen kindervingertjes niet meer onbedoeld tussen de veren komen. Een rustgevend gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *