Wat je moet weten als je op jezelf gaat

Je gaat op jezelf en je bent er helemaal klaar voor. En dan? Wat moet je allemaal onthouden. Wij hebben de belangrijkste dingen voor jou op een rijtje gezet. Doe er goed aan, en voer ze uit.

 

Investeer

Ja, de studententijd is voorbij en zo is de tijd van goedkope rommel ook. Investeer bijvoorbeeld in een goed bed en matras. Je slaap is zo belangrijk en je houding ook. Met een goed matras slaap je veel beter en wordt je gewoon uitgerust wakker. Je hoeft alsnog geen duizenden euro’s uit te geven, maar kies wel voor kwaliteit.

 

Energie

De energierekening kan je zo hoog en laag houden als je zelf wil. We willen hem zo laag mogelijk hebben natuurlijk. Haal onnodige apparaten uit het stopcontact wanneer je ze niet gebruikt (zoals waterkoker, koffiezetapparaat, laptop en telefoon). Zet ook je verwarming niet onnodig warm. Het is natuurlijk chill om met 21 graden in een shirtje te lopen, maar waarom niet lekker in een dikke trui met 19 graden? Beter voor het milieu (en je rekening) en even warm!

 

Hulp

Als je in je eentje gaat verhuizen, huur hulp of vraag je vrienden en familie. Meestal zijn die niet de meest beroerde, en zullen ze je allemaal helpen. Want als je in je eentje die koelkast naar vier hoog moet brengen, dan zal je er wel een rughernia aan overhouden. En waarschijnlijk beschadig je de helft ook nog eens.

 

Koken

Waarschijnlijk stond het nummer van de lokale friettent op je sneltoets. Maar dat is zeker niet de bedoeling nu. Leer handig inslaan bij supermarkt en kook. Gezonder en goedkoper waarschijnlijk. Als je alleen voor jezelf kookt, leer je vanzelf de porties die je lust.

 

Veel plezier met verhuizen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *