de tuinmaterialen

Wat zijn de tuinmaterialen van 2019?

Ben jij van plan om in 2019 je tuin te gaan verbouwen? Lees dan even dit artikel met de 2 tips! Welke materialen zijn verstandig om te gebruiken in je tuin? Wat is mooi maar gaat ook lang mee (duurzaamheid)?

Hout

Robuuste pergola’s, veranda’s en vlonders geven je tuin extra body. De dikke balken met de typische houtkleur zal je niet snel over het hoofd zien. Douglas hout wordt ook veel gebruikt, een vrij harde en duurzame naaldhoutsoort. Maar er komt ook een oude bekende terug: eikenhout. Goed te bewerken en hard, betrouwbaar hout. Daarnaast is eikenhout tegen weer en wind bestand. Moet ik nog meer voordelen noemen? Houtwerk gaan we dus veel meer terugzien, voor een voorbeeld klik dan hier. Wij zijn voorlopig nog even niet van het schroeven en zagen af. Gelukkig niet, want houtwerk vinden we prachtig ook houten tuinmeubelen.

Als overkapping zijn houten pergola’s ook geschikt als terras en voor de beplanting.

Keramische tegel

Deze tegel gaat alleen maar in populariteit toenemen! Het is een betonnen tegel met daarop een keramische toplaag. Deze laag is bestand tegen alle weersomstandigheden en is goed schoon te houden door het gladde oppervlak. Ideaal toch? Duurzaam en onderhoudsarm. En de betonnen dragen maakt de tegel sterk en minder kostbaar. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om op betonnen tegels allerlei lagen te printen. Hierdoor kunnen materialen levensecht worden nagebootst. Denk bijvoorbeeld aan hout en natuursteen, maar dan met de voordelen van een keramische laag. Ook designs gaan we steeds meer zien. Nu liggen er vaak nog zwarte of antraciet tegels, maar komend jaar worden dat steeds meer printjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *