hoeksalon

Wat zijn de voor- en nadelen aan een hoeksalon?

Een van de woontrends is de hoeksalon. Deze grotere broer van de ‘gewone’ bank wordt steeds populairder voor veel huishoudens. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel zijn de voor- en nadelen van een hoeksalon voor u op een rijtje gezet.

Voordelen

Ondanks dat de hoeksalon soms wat aan de grote kant is, kunt u veel kanten op met dit meubel. Zo is een groot voordeel van dit meubel dat u de mogelijkheid heeft om uw (woon)kamer af te bakenen in meerdere ruimtes, maar toch de openheid behoud. Veel liefhebbers van de hoeksalon kiezen er namelijk voor om de bank niet in de hoek te plaatsen maar in de open ruimte.

Houdt u er ook van om na een lange dag werken (of school) lekker languit te gaan liggen. Een ander voordeel aan de hoeksalon is dat u lekker in de hoek kunt kruipen en uw benen languit kunt leggen, terwijl u bijvoorbeeld televisie kijkt. Op een ‘standaard’ bank ligt dit toch net iets minder praktisch.

Het is ook voordehand liggend dat u minder zitmeubels nodig heeft met een hoeksalon wanneer u  visite krijgt. Er kunnen vaak wel vijf of meer personen op een hoeksalon zitten. Ideaal dus!

Nadelen

Ze zijn lastig te bedenken, maar er zitten ook nadelen aan een hoeksalon. De eerste en meest voordehand liggende is het formaat. Voor sommige huishoudens is een hoeksalon simpelweg te groot. Wanneer een hoeksalon niet in uw (woon)kamer past, valt de keuze voor dit meubel direct af.

Sommige hoeksalon-bezitters hebben ook wel eens ervaren dat bij veel visite de hoek niet erg praktisch zit. Zo komen de twee personen die het dichtst in de hoek zitten met de benen tegen elkaar. Wellicht toch maar een extra stoel erbij schuiven dan.

Kiest u voor een hoeksalon?

Ondanks de nadelen zijn er vooral voordelen. Heeft u voldoende ruimte? Dan is hoeksalon een prima keuze. Als u veel bezoek over de vloer heeft, zou het voor wat problemen kunnen zorgen. Gelukkig zijn er ook veel momenten waarop dit niet het geval is. Uiteindelijk is de keuze voor een hoeksalon ook een kwestie van smaak. Vindt u het mooi of niet. De keuze is aan u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *