verschillende leningen

Welke lening kan ik afsluiten?

Heb je een doel in gedachten? Een motor, boot of auto kopen. Ga je een prachtige wereldreis maken? Is het huis toe aan een grote verbouwing? Op deze momenten kan jij wel een extra spaarpotje gebruiken. Helaas zijn spaarrekeningen niet altijd voldoende om het te kunnen financieren. Daarvoor heb je een lening nodig. Tegenwoordig zijn er veel maatschappijen die verschillende leningen aanbieden, neem er de tijd voor om te ontdekken welke lening het beste bij jouw aansluit.

Je kan op overstappen.nl de meest voordelige leningen voor jouw situatie vinden, door een lening vergelijken. We lichten graag de volgende twee leningen toe.

– Een persoonlijke lening
Je ontvangt eenmalig een vast bedrag om je doel van de lening te kunnen financieren. Je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente terug. De rente en looptijd staan vast, waardoor je niet meer kan lenen en je precies weet waar je recht op hebt. Dit is de meest duidelijke leenvorm van de twee.
 
– Een doorlopend krediet
Weet je niet hoeveel geld je nodig gaat hebben voor het financieren van je doel? Dan kan je tussen de €2.500,- tot €75.000,- lenen. De looptijd en rente zijn flexibel. Hierbij betaal je alleen rente over het geleende bedrag. Echter is het rentepercentage elke keer anders en kan het zijn dat je onbewust te veel geld leent.

Een lening oversluiten
Heb je al een lening? Of meerdere? Dan kan het zijn dat de maandlasten hoog oplopen met de dure rentes. Als jouw situatie het toelaat, kan het mogelijk zijn om meerdere leningen samen te voegen tot één lening. Met deze ene lening kan je de bestaande leningen aflossen. En met één grote lening betaal je minder rentekosten dan met allerlei kleine leningen bij elkaar. Dit doe je eenvoudig door je bestaande voorwaarden goed door te lezen. Als de voordelen opwegen tegen de oversluit kosten die vaak in rekening worden gebracht. Dan kan je gemakkelijk een lening oversluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *