Welke zijde van het isolatieglas plaats je buiten?

Misschien wist je het nog niet, maar isolatieglas heeft twee zijdes die met een reden aan de binnen / buiten kant geplaatst moeten worden. Waarom is dat het geval en hoe kom je erachter welke zijde dat dan is, dat leggen we je graag uit in deze blog.

Het glas heeft dus een binnen en buitenkant. Plaats je het glas verkeerd om, dan wordt het isolerende vermogen beperkt. Zorg er daarom voor, dat je het of door een ervaren glaszetter laat plaatsen of dat je zorgvuldig de binnenkant ook echt aan de binnenkant plaatst en andersom. Maar dan is er nog de vraag, hoe herken je dit?

Herken de juiste zijde

Aan de buitenzijde van het glas is een coating aanwezig, die ervoor zorgt dat de warmte stralen niet naar binnen worden gelaten en waardoor de warmte van binnen ook niet naar buiten kan gaan. Bij Isolatieglas van Glasdiscount wordt de coatingslaag op de isolerende beglazing aangeduid met een *. Op deze manier herken je eenvoudig welke zijde waar hoort.

De voordelen van isolatieglas

Te beginnen met het feit dat je veel energie bespaart doordat er minder warmte verloren gaat. De temperatuur van binnen blijft stabieler, een constante warmte waardoor je ook je wooncomfort bevordert. Ook is er minder tocht in huis en dus ook minder condens op de ruiten. Dat is gezonder voor je welzijn en uiteindelijk beter voor je portemonnee. Bij glasdiscount.nl vind je een groot aanbod aan (isolatie) glas en bijbehorende onderdelen.

Ook goed om te weten, isolatieglas is minder inbraak gevoelig in vergelijking tot enkelglas. Doordat er tussen de beide glazen een bepaalde afstand luchtdicht is afgesloten, is dit moeilijker om in te tikken. Je kan er ook voor kiezen om isolatieglas aan te schaffen die voorzien is van een dun metaallaagje, ook wel HR-glas. Deze laten warmte nog minder goed door, zodat het huis nog beter geïsoleerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *