Winter is comin

Winter is coming!

Het lijkt erop dat we de laatste zomerse dagen nu echt gehad hebben. Het wordt kouder, vroeger donker en het weer wordt slechter. Met andere woorden: De winter komt eraan. De tijd dat we lekker een dikke trui en pantoffels aantrekken en de verwarming elke maand weer een stukje verder open schroeven.

En het openschroeven van de verwarming betekent ook dat de energierekening weer omhoog gaat. Gelukkig kan je daar zelf wat tegenover zetten! De gemakkelijkste manier is natuurlijk om een extra laag kleding aan te trekken. Door jezelf warm aan te kleden, hoeft de verwarming misschien helemaal niet aangezet te worden. Gaat de verwarming dan toch aan, zorg dan dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. Houdt de deuren in de slaapkamer, woonkamer en keuken bijvoorbeeld goed gesloten zodat de warmte de desbetreffende vertrekken niet kan verlaten.

Mocht er toch een hoop warmte verloren gaan, dan is het een goed idee om de isolatie eens te (laten) controleren. Denk aan dakisolatie, muurisolatie of vloerisolatie. Er zijn heel veel manieren waarop warmte je huis kan ontsnappen. Enorm zonde want je stookt niet voor de vogeltjes. Een geïsoleerd huis heeft ook als voordeel dat u een constante temperatuur kun houden in uw woning. Hierdoor hoeft de kachel minder hard zijn werk te doen.

Uw huis isoleren doet eventjes pijn in uw portemonnee maar op de lange termijn bespaart het u een hoop geld omdat de energierekening er aanzienlijk door omlaag gaat. Momenteel is er zelfs een overheidscampagne aan de gang waardoor u flinke bedragen aan subsidie kan krijgen. Hiervoor mag u echter nog niet eerder voor uw huidige woning subsidie voor isolatie hebben ontvangen.

Maar waar begint u? Hoe weet u nu welk deel van uw woning beter geïsoleerd kan worden? Hoe kan u subsidie aanvragen? Gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven die antwoord kunnen geven op al uw vragen. Jan de Isolatieman is bijvoorbeeld een partij die u advies kan geven op uw woonsituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *