Zo onderhoud je deze houtlook tegels het best!

Heb je in de woonkamer tegels met een houten look liggen? Of ben je van plan deze binnenkort te bestellen? Dan kan je vast en zeker wat tips gebruiken over het verzorgen van deze tegels. In deze blog gaan we hier dieper op in.

Je zal het niet altijd verwachten, maar ook een vloer vraagt af en toe om aandacht. Want het is toch wel het meest gebruikte onderdeel in huis. Dat wordt vaak vergeten, maar als je jarenlang plezier wilt hebben van de vloer. Dan is het noodzakelijk om de tegels regelmatig te blijven onderhouden.

De tegels met karakter

De houtlook tegels zijn anders in vergelijking tot de vloertegels die we kennen. Want tegels met een houtlook zijn anders in structuur en in de afmetingen. Met een groot voordeel, de houtlook tegels zijn krasbestendig. En over kleurvervaging hoef je je geen zorgen te maken, want de houten look zit echt in de tegels verwerkt. Daarom is het zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een aanwinst voor in huis!

Zo maak je het schoon

Je weet nu al dat de houtlook tegels weinig onderhoud nodig hebben. Maar hetgeen wat je wel kan doen is het volgende. Gebruik een neutraal schoonmaakproduct speciaal voor keramische tegels. Deze hebben een dubbele werking. Enerzijds reinigt het de vloer en anderzijds verbetert het de glans van de tegels. Een win-win situatie voor een nog mooier resultaat. Wil je het helemaal afmaken, wrijf het dan droog met een droge doek, voor de optimale glans laag.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er een waasje aanwezig is op een van de tegels. Wat je dan het beste kan doen, is het verwijderen van de waas met een speciale natuursteen strip. Hiermee haal je hardnekkig vuil en oude vlekken weg.

Goed om te weten

De houtlook tegels zijn moeilijk te onderscheiden van echt hout. Maar bij echt hout kan je niet zomaar dweilen en bij deze tegels wel. En wil je liever een kleur toevoegen aan de tegel? Zelfs dat is mogelijk. Het is een echte beleving die je zelf het best kan ervaren om het te geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *