Groene meeneemregeling

Neem je oude (hypotheek) rente mee en krijg een gratis verduurzamingsrapport om je nieuwe huis te verduurzamen.

Met onze groene meeneemregeling kun je jouw hypotheek meenemen naar een nieuw huis. Dat is interessant als de rente op een nieuwe hypotheek hoger is dan de huidige rente die je betaalt. Het kan je een flinke besparing opleveren.

Groene meeneemregeling! Verduurzamen als je gaat verhuizen

Het kan zijn dat je nieuwe huis een slechter energielabel heeft dan je huidige huis. Omdat wij duurzamer wonen stimuleren, helpen we je graag (terug) naar een beter energielabel. Om je op weg te helpen bieden we je een gratis verduurzamingsrapport op maat aan voor je nieuwe huis (appartementen uitgezonderd). 

Als je ervoor kiest om je nieuwe huis direct te verduurzamen woon je er comfortabeler, toekomstbestendig en goedkoper. Ook is een energiezuinige woning in de regel meer waard en wordt sneller verkocht dan een woning met een slechter energielabel.

Zo werkt de meeneemregeling

  • Als je gebruik wil maken van de meeneemregeling geef je dit bij je adviseur aan vóór de overdracht van jouw oude huis. 
  • Je kunt tot 6 maanden, na de verkoop van je oude huis en tot passeren van de nieuwe hypotheek, gebruikmaken van de meeneemregeling.
  • Je kunt de hoogte van de hypotheek die je op het moment van verhuizen bij ons hebt meenemen. Wil je meer lenen? Dan geldt voor het meerdere de actuele rente.
  • Je rentevaste periode én de basisrente blijven gelijk, die neem je dus mee naar je nieuw huis. Wel bekijken we of je in een andere risicoklasse komt en/of dat je korting of opslag voor je energielabel wijzigt. In die gevallen wijzigt de rente die je betaalt wel. 
  • Wil je je hypotheek verhogen? Let dan op: de einddatum van de rentevaste periode van een verhoging ligt nooit voorbij de einddatum van de oorspronkelijke lening.

Alles over de meeneemregeling

Vraag een huisbezoek en verduurzamingsrapport op maat aan

ERROR: reCAPTCHA v3 is missing the Site Key. Please update the configuration to include a value at: Umbraco:Forms:FieldTypes:Recaptcha3:SiteKey

Hoe werkt verduurzamen bij Woonnu?

Als je onze verduurzamingscheck invult, zie je binnen 3 minuten welke mogelijkheden er voor jouw woning zijn. Wil je meer zekerheid en hulp bij het verduurzamen? Vul dan bij de laatste stap van de tool je gegevens in. Onze partner Susteen komt vervolgens bij je langsom in kaart te brengen hoe je je nieuwe huis richting label A kunt brengen. Ze geven je een garantie op het energielabel dat je kunt behalen én de investering die je daarvoor nodig hebt. Als je enthousiast bent over het rapport dan neemt Susteen je werk uit handen door het uitvoeren van de maatregelen. Op het moment dat je een labelstap maakt belonen wij je met een rentekorting die hoort bij je nieuwe energielabel.

Investering van verduurzamen verdien je terug

Het verduurzamen van je woning is in eerste instantie een investering, maar op de lange termijn verdien je deze investering terug. Dit komt doordat je bespaart op je maandlast (energierekening, hypotheek) en de waarde van je woning stijgt waarschijnlijk ook nog! Daarnaast zijn er verschillende subsidies en leningen beschikbaar om het verduurzamen van je woning financieel aantrekkelijker te maken.

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.