Corien de Bruin (67) bouwde een duurzaam huis van zeecontainers

"Ik vond het heel spannend allemaal, in het begin. Wie laat er nou een huis bouwen van zeecontainers? Niet veel mensen, maar ik vond het leuk om iets nieuws te proberen. Milieubewust leven is hot de laatste jaren, en dat zal het steeds meer worden. Gelukkig heb ik de middelen om keuzes te maken ten gunste van de generatie na ons."

"Bouwen met zeecontainers is duurzaam, omdat je met bestaand materiaal werkt. Ook gaan containers lang mee. Normaal worden ze door weer en wind op schepen vervoerd, dus ze kunnen wel wat hebben. Ik kon de buitenkant afwerken met bakstenen of stucwerk, maar werd verliefd op stalen gevelpanelen. Hierdoor is het een stoere woning geworden. Niet zo traditioneel of doorsnee. Vaak als mensen het resultaat zien, roepen ze: ‘Dit past écht bij jou!’ Dat is zo leuk aan het bouwen van een eigen huis, je kunt het helemaal maken zoals je zelf wil. Zo koos ik ook voor een warmtepomp en zonnepanelen."

"In combinatie met driedubbel glas en dubbele isolatie zorgen die ervoor dat de woning bijna energieneutraal is. Dat scheelt mij niet alleen tientallen euro’s per maand, het draagt ook bij aan onze gezamenlijke leefomgeving. Het was een heel proces, maar ik geniet elke keer weer als ik thuiskom."