Duurzame maatregelen

Overweeg je energiebesparende maatregelen, zoals het installeren van een warmtepomp, zonnepanelen of het isoleren van je huis? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Bekijk de verschillende opties, ontdek wat het kost en oplevert én hoe je dit kunt financieren.

Voor het verduurzamen van je koopwoning kun je in aanmerking komen voor één of meerdere subsidies. De overheid heeft hiervoor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Ook verstrekken sommige gemeentes subsidies voor verduurzamingsmaatregelen. Energiezuinig wonen is goed voor het milieu en je portemonnee: je bespaart op de energierekening en ontvangt van Woonnu een rentekorting vanaf energielabel B!

Duurzame maatregelen

Er zijn vele mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Op deze pagina geven we je inzicht in de diverse maatregelen, hoe ze werken, of de maatregel passend is voor jouw huis en hoe onze verduurzamingspartner jou helpt met een advies op maat. Voor het verduurzamen van je koopwoning kom je in misschien in aanmerking voor één of meerdere subsidies. Lees meer over de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om naar stroom. Deze stroom kun je zelf gebruiken en hoef je niet meer af te nemen van je energiemaatschappij. Zo bespaar je op je energierekening. Daarvoor hoeft de zon niet fel te schijnen: ook op een bewolkte dag leveren jouw panelen elektriciteit.

Zonneboiler

Een zonneboiler zet UV-straling van de zon om in energie. Dit gebruik je vervolgens om water op te warmen. Een zonneboiler is een manier om je eigen douche en/of verwarmingswater duurzaam op te warmen. Hierdoor hoeft je cv-ketel minder water op te warmen en gebruik je gemiddeld 50% minder energie voor warm water!

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur eenvoudig gevuld met isolatiemateriaal. Door de buitenmuren van je woning te isoleren, zorg je ervoor dat er in de winter minder warmte ontsnapt naar buiten en je dus gas bespaart. In de zomer blijft je huis juist binnen koel en comfortabel. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is vaak in één dag gebeurd!

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie verliest veel warmte en wordt gezien als een van de grootste energieverspillers in huis. Bij dakisolatie dicht je overbodige openingen en wordt een isolerende laag aangebracht. Zo kun je een groot deel van je warmteverlies terugdringen en bespaar je enorm op je energierekening en woon je comfortabeler.

Raamisolatie (hoogrendementsglas)

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. De warmte blijft in huis en je energierekening gaat omlaag.

Vloerisolatie

Vloerisolatie voorkomt optrekkende kou en vocht uit de bodem. De isolatie zorgt voor een aangenamer klimaat in huis en een stabielere temperatuur waardoor je minder hoeft te verwarmen en dus bespaart op je gasrekening.

Centrale verwarming

Combiketels verwarmen je huis en verzorgen je warmwatervoorziening. Nieuwere ketels gebruiken warmte efficiënter t.o.v. gewone combiketels, waardoor je met een HR++ ketel 15-30% op je gaskosten bespaart, in vergelijking met een gewone cv-ketel. Daarnaast is de uitstoot van CO2 en stikstofdioxide lager wat ten goede komt aan het milieu. 

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door de warmtepomp gebruikt om het water in je radiatoren en/of vloerverwarming te verwarmen. Hierdoor bespaar je enorm op gas.

Douche warmteterugwinning

Douchewarmte terugwinning haalt warmte uit wegstromend douchewater en gebruikt die om koud leidingwater voor te verwarmen. Daardoor is er minder energie nodig om het water verder op te warmen naar de douchetemperatuur.

Duurzame ventilatie voor een gezonde en energiezuinige woning

Schone lucht in huis is noodzakelijk voor je gezondheid. Goede ventilatie, de aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht en vocht, is hierbij belangrijk. Als je je huis wilt verduurzamen is het verstandig om meteen naar de ventilatie te kijken. 

Subsidie verduurzamingsmaatregelen

Het kabinet heeft subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van je huis. Op deze manier wordt duurzaam wonen voor meer mensen haalbaar en betaalbaar.

Adviseur aan tafel met vrouw en geeft advies

Benieuwd naar wat verduurzamen voor jou kan betekenen?

  • Inzicht in verduurzamingsmogelijkheden
  • Indicatie van investering en terugverdientijd
  • In 3 minuten resultaat

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.