27-10-2020
Duurzaam wonen = comfortabel wonen
Een comfortabel warm huis in de winter. Dat willen we allemaal wel! En wist je dat de maatregelen die je neemt om je huis warm te houden eigenlijk hele duurzame maatregelen zijn? Met de juiste isolatie blijft warmte namelijk waar het hoort: in je huis. Dit geeft je een hoog wooncomfort en een besparing op je energierekening. Dubbel voordeel dus!
Duurzame maatregelen zorgen vaak voor meer comfort in huis. Ken je dat gevoel dat je
's ochtends het liefst onder je dekens blijft liggen omdat je huis koud is en je bed lekker warm? Of zit je wel eens op de bank en voel je de tocht in huis? Wanneer je je huis goed isoleert, zorg je ervoor dat warmte minder snel uit je woning ontsnapt, waardoor je geen last meer hebt van een koud huis.
Daarnaast zorgt een goed geïsoleerde woning ook voor een aangenaam binnenklimaat in de zomer. Doordat warmte in de zomer niet je woning binnen glipt, blijft je woning koel en aangenaam. Prettig warm in de winter, aangenaam koel in de zomer. Ook blijft geluid met een goed geïsoleerd huis beter buiten de deur. Zo heb je bijvoorbeeld minder last van langsrijdende auto's, overvliegende vliegtuigen of de grasmaaier van de buurman.
Wij gunnen iedereen het comfortabele gevoel van een duurzaam huis. Duurzamer wonen zorgt niet alleen voor meer woongenot, het verlaagt ook de energierekening en is beter voor het milieu. Voor elke situatie en elk huis gelden andere verduurzamingsmaatregelen die het beste gerealiseerd kunnen worden. Gouden regel hierbij is: eerst isoleren en dan pas duurzame energie opwekken.
Toch zijn 3 van de 4 huizen nog niet goed geïsoleerd. Veel huishoudens kunnen geld besparen, terwijl ze genieten van meer comfort. Benieuwd wat jij aan jouw huis kunt verduurzamen voor optimaal wooncomfort? Doe dan snel de verduurzamingscheck!
De toekomst is nu.
Daarom nu. Woonnu.
Dit blog is mede mogelijk gemaakt door Powerly, een initiatief van Nationale-Nederlanden.
Wellicht ook interessant
Afbouw salderingsregeling bij zonnepanelen
Met het oog op een groenere toekomst hebben veel Nederlanders de overstap naar zonnepanelen gemaakt. Maar hoe beïnvloedt de afbouw van de salderingsregeling eigenlijk de keuze voor zonnepanelen?
Laten we dat eens nader bekijken!
Warmtepomp
Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door de warmtepomp gebruikt om het water in je radiatoren en/of vloerverwarming te verwarmen. Hierdoor bespaar je enorm op gas.
Het is belangrijk om te besparen op gas aangezien de brandstoffen opraken en de verwachting is dat de gasprijs steeds hoger wordt. Daarnaast moet heel Nederland in 2050 van het gas af. Het is dus goed om je daarop voor te bereiden. Zodoende zullen de traditionele cv-ketels stap voor stap uit de Nederlandse huishoudens verdwijnen.
Jaren '30 huis verbouwen tot droomhuis
Suzanne heeft samen met haar partner haar droomhuis gevonden. Toen ze het huis kochten, wist ze meteen dat ze het gigantisch moesten verbouwen. Hun doel was om het huis te verduurzamen en naar nul op de meter te gaan.