Bij Karima van Roosmalen (36) thuis staat de thermostaat een paar graden lager dan voorheen

 

 

Moeder met kinderen in de achtertuin
Moeder met kinderen op de bank

"Samen met mijn twee kinderen woon ik in deze fijne eengezinswoning. Toen wij erin kwamen, lagen er al 10 zonnepanelen op het dak. Daar was ik heel blij mee, want eerder woonden we niet in een huis waar al iets aan was gedaan qua verduurzaming. Het is een goed gevoel om gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen en terug te kunnen leveren, waardoor we ook weer minder energiekosten betalen.

 

"Het liefst zou ik nog veel meer verduurzamen, maar bijna alle oplossingen zijn een flinke investering. Zoals bijvoorbeeld een waterpomp: een heel goed idee, maar je doet het niet zomaar. Wel zijn we bezig om voor overal in het huis spaarlampen aan te schaffen en proberen we stekkers van apparaten die niet worden gebruikt uit het stopcontact te halen."

"Het loont echt om je wat beter in te lezen over de kleine dingen die je kunt veranderen. Voor we hier woonden, woonden we negen jaar in Brazilië. Omdat we die warmte gewend waren, zetten we de thermostaat hier hartstikke hoog en lieten we hem de hele dag aan. Nu is dat wel anders en doen we veel spaarzamer met energie. Dat vind ik ook belangrijk naar mijn kinderen toe: ze meegeven dat je op veel verschillende manieren kunt bijdragen aan een duurzamere wereld en dat het zonde is om onnodig te verspillen."

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.