Woonnu start samen met intermediairs pilot ‘Duurzaam Voordeel Hypotheek’

Huiseigenaren krijgen mogelijkheid voor vast maximumbedrag naar energielabel A te verduurzamen.

Man telefoneert

Verduurzamen van woningen is gedoe, levert stress en tijdsdruk op en de juiste route is voor eigenaren onduidelijk. Ook adviseurs zijn niet altijd bekend met alle mogelijkheden en voordelen van verduurzamen, zien de noodzaak niet en laten zich niet altijd adviseren door deskundigen. Dit blijkt uit onderzoek eerder dit jaar door Woonnu onder 90 adviseurs en 311 consumenten. Om woningeigenaren en adviseurs nog meer vertrouwd te laten raken met verduurzaming start Woonnu met een pilot waarmee klanten de mogelijkheid krijgen voor een vast maximumbedrag naar energielabel A te verduurzamen. Hierbij is het benodigde bedrag al meegenomen in de hypotheek. De korting die hoort bij dit label gaat gelijk in waardoor de maandlast direct lager wordt. De verduurzaming wordt binnen een jaar na passeren van de hypotheek uitgevoerd door Susteen, de verduurzamingspartner van Woonnu.

Verduurzamen was nog nooit zo makkelijk

Patricia Plass, CEO Woonnu: ”Wij hebben de ambitie om de Nederlandse woningmarkt te helpen verduurzamen. Met deze pilot willen we kijken hoe we het niet alleen voor de intermediair makkelijk kunnen maken, maar juist ook voor de (toekomstige) woningeigenaar. De adviseur bepaalt aan de hand van criteria welke klanten in aanmerking kunnen komen voor de Duurzaam Voordeel Hypotheek. Voor de pilot starten we met een doelgroep op basis van het bouwjaar en het type woning. Verduurzamen was nog nooit zo makkelijk”.

Gezamenlijke pilot biedt schaalgrootte

De gezamenlijke pilot loopt maximaal een jaar. Door deelname van een geselecteerde groep intermediairs is er voldoende potentieel om te beoordelen of dit een oplossing voor huiseigenaren kan zijn

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.