Banner image

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot gebruik je bij verbouwing of de bouw van je huis. Bij een bouwdepot krijg je een gedeelte van de hypotheek nog niet uitbetaald. Dit gedeelte zetten wij apart. Zodat het beschikbaar is voor je toekomstige uitgaven. 


Hoe werkt een bouwdepot?

Je kunt het geld in je bouwdepot gebruiken door rekeningen van bijvoorbeeld bouwmaterialen of aannemers bij ons in te dienen. Je voert facturen voor bouwmaterialen of aannemers in via Mijn Woonnu. Je kunt dan aangeven of we de factuur rechtstreeks betalen of dat je al betaald hebt. Als je met een betalingsbewijs laat zien dat je de rekening al betaald hebt, dan maken we het bedrag over op je rekening en anders betalen we de leverancier.


Hoe lang mag je gebruikmaken van het bouwdepot?

Een bouwdepot heeft een looptijd van maximaal 24 maanden bij nieuwbouw. Bij een verbouwing van een bestaand huis is dat maximaal 12 maanden. Is de bouw of verbouwing nog niet klaar na deze periode? Dan kan het bouwdepot onder bepaalde voorwaarden maximaal 12 maanden verlengd worden. De rentevergoeding stopt dan wel.


Declareren via het bouwdepot

Het is handig om te weten wat je precies mag declareren vanuit je bouwdepot.

  • Heb je een bouwdepot voor een verbouwing van jouw woning? Dan staat in de door jezelf opgestelde verbouwingsspecificatie waar je bouwdepot voor bedoeld is. Facturen die je indient, moeten aan die specificatie voldoen.
  • Als je een factuur hebt in verband met een nieuwbouwwoning dan moet je factuur voldoen aan de overeengekomen bouwtermijnen. Deze bouwtermijnen zijn door de aannemer opgenomen in de koop- / aannemingsovereenkomst die je eerder al bij ons hebt aangeleverd.

Heb je nog geen actief Mijn Woonnu account? Maak dan nu een account aan. Binnen 3 werkdagen krijg je een brief met de nieuwe code en een handleiding van Mijn Woonnu.


Veelgestelde vragen