Hypotheek en hypotheekrente meenemen bij verhuizing

In sommige gevallen mag je jouw hypotheek meenemen naar een nieuw huis.

Dit noemen wij de meeneemregeling. Je kan hiervan gebruikmaken als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

Als je de hypotheek wil meenemen moet je dit aangeven vóór de overdracht van jouw oude huis.
Wij vinden dat de waarde van je nieuwe huis hoog genoeg is.
Je kunt tot 6 maanden, na de verkoop van de oude woning en tot passeren van de nieuwe hypotheek, gebruikmaken van de meeneemregeling.
Als je de hypotheek wil meenemen moet je dit aangeven bij het aanvragen van de lening voor je nieuwe huis.

Als je gebruikmaakt van de meeneemregeling verandert jouw rentevaste periode niet. Ook de basisrente wijzigt niet. Wel bekijken we of je in een andere risicoklasse komt en/of dat je korting of opslag voor je energielabel wijzigt. In die gevallen wijzigt je rente.

Als je een hogere hypotheek wil voor je nieuwe huis, geldt de meeneemregeling niet voor het deel dat hoger is dan de hypotheek op het oude huis. Het gaat daarbij om de restant hoofdsom van de lening op dat moment. De einddatum van de rentevaste periode van de verhoging ligt nooit voorbij de einddatum van de oorspronkelijke lening.

Wanneer kun je geen gebruikmaken van de meeneemregeling?

Het is op dit moment niet mogelijk dat bij een scheiding beiden klanten gebruikmaken van de meeneemregeling. Als bijvoorbeeld de woning niet verkocht wordt dan blijft de meeneemregeling bij degene die in de woning blijft wonen. Ook is het niet mogelijk om de hypotheek mee te nemen als de aanvraag niet voldoet aan de (overige) acceptatievoorwaarden, zoals de betaalbaarheid of de hoogte van de lening ten opzichte van de markwaarde van de nieuwe woning.

Wil je de hypotheek en hypotheekrente meenemen bij verhuizing? Neem dan contact op met je adviseur.

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.